میزیتو
تکنولوژی

روش جدید برای تشخیص سرطان!

دانشمندان دانشگاه علم و فناوری پوهانگ کره جنوبی ابزار مولکولی جدیدی به نام SLY ساختند که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین مسائل در درمان سرطان، یعنی تشخیص دقیق بافت تومور را برطرف کند.

کرمان موتور

تیمی از محققان موفق به ساخت یک پروب (Probe) فلورسنت جدید شده‌اند که به‌طور اختصاصی به سلول‌های سرطانی کبد می‌چسبد و باعث می‌شود آنها زیر نور به رنگ زرد درخشان دیده شوند. این فناوری تشخیص دقیق مرز بین بافت سالم و تومور را با دقتی بالا ممکن می‌کند.

به گزارش دیجیاتو، سطح سلول‌های بدن ما با مولکول‌های قندی پیچیده‌ای به نام گلیکان‌ها (Glycans) پوشیده شده است. در بسیاری از سرطان‌ها، ازجمله سرطان کبد و روده بزرگ، نوع خاصی از این گلیکان‌ها به نام sialyl Lewis به‌طور غیرعادی افزایش می‌یابد. این ویژگی آنها را به نشانگری ایده‌آل برای تشخیص سرطان تبدیل می‌کند، اما روش‌های فعلی برای شناسایی آنها پیچیده و برای استفاده در سلول‌های زنده نامناسب است.

8 65

پروب جدید SLY دقیقاً برای حل این مشکل طراحی شده است. این مولکول هوشمند با استفاده از یک بخش شیمیایی به نام اکسابورول (Oxaborole) به‌طور کاملاً اختصاصی به گلیکان‌های سیالیل لوئیس روی سطح سلول‌های سرطانی متصل می‌شود. پس از اتصال، از طریق یک فرایند طبیعی به نام اندوسیتوز به داخل سلول سرطانی کشیده می‌شود. درنهایت، در میتوکندری تجمع می‌یابد و باعث می‌شود کل سلول سرطانی زیر نور فلورسنت به رنگ زرد درخشان دیده شود.

آزمایش‌های انجام شده روی بافت‌های سرطانی کبد نشان داد که SLY با کنتراست بسیار بالا، قادر است مناطق سرطانی را از بافت سالم متمایز کند. این توانایی، ۲ کاربرد اصلی در آینده خواهد داشت؛ می‌توان از این پروب برای تشخیص زودهنگام و دقیق سرطان کبد در سطح سلولی استفاده کرد. همچنین در حین عمل جراحی، جراح می‌تواند با استفاده از این پروب، مرز دقیق تومور را به‌صورت زنده و درخشان ببیند و با اطمینان کامل، تمام بافت سرطانی را بدون آسیب‌رساندن به بافت‌های سالم اطراف خارج کند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا