در ترکیه، طلا و املاک و مستغلات از جمله ابزارهای سرمایه گذاری محبوب با بازده های متفاوت هستند. اما سوال همیشگی این است که بهتر است در کدامیک از اینها سرمایه گذاری کنیم؟
به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، فدرال رزرو آمریکا (FED) روز چهارشنبه صورتجلسه 18 دسامبر خود را اعلام خواهد کرد و این می تواند حرکت قابل توجهی در بازارها برای شاخص دلار و سایر دارایی ها ایجاد کند.
علاوه بر این، دادههای تورم در اروپا اعلام میشود و اطلاعات اشتغال غیرکشاورزی و درخواستهای بیمه بیکاری بخش خصوصی در ایالات متحده در روز جمعه پیگیری میشود و این داده ها هم برای ترکیه و هم برای بازارهای ایالات متحده مهم خواهند بود، به خصوص داده های اشتغال غیرکشاورزی ممکن است بر سیاست های تورم و بهره فدرال رزرو تاثیر بگذارد.
کارشناسان معتقدند دلار تا 20 ژانویه که ترامپ روی کار می آید ، روندی افقی را طی خواهد کرد و انتظار نمی رود به زیر 35 لیر برسد، ضمن اینکه ارز خارجی در اقتصاد ترکیه اساسا ابزار سرمایه گذاری نیست.
کارشناسان توصیه می کنند کسانی که پس اندازهای دلاری دارند و یا کسانی که دلارهای جدید خریداری می کنند باید به فکر تبدیل آن به طلا باشند، چرا که روند صعودی اونس طلا پس از 20 ژانویه ادامه خواهد داشت ، اما در مورد طلای گرمی انتظار می روند روند آن به همین شکل به صورت افقی و با تغییرات اندک ادامه پیدا کند.
قیمت طلای گرمی در هفته گذشته در بازار استانبول به 3075 لیر افزایش یافت و در حال حاضر با قیمت 3037 لیر معامله می شود و به نظر می رسد در کوتاه مدت قیمت آن در محدوده 2980 تا 3080 لیر در نوسان باشد و شاید منطقی باشد که به فکر خرید در افت هایی به زیر سطح 3000 لیر باشیم .
از طرفی فروش طلا و خرید خانه برای کسانی که طلا دارند تصمیم درستی خواهد بود . حقیقت این است که 22 سال است که در بازار املاک ترکیه می گویند حباب ملک وجود دارد و خواهد ترکید، اما هرگز ترک نمی کند و بعد همه پشیمان می شوند و می گویند کاش 2 سال پیش یا 4 سال پیش خانه می خریدم!
در ترکیه هزینه ها در بخش ساختمان مدام در حال افزایش است و انتظار کاهش قیمت ها در حوزه ساخت و ساز که بخشی از آن وابسته به ارز است، رویایی است و دوره فعلی فرصت خوبی برای کسانی است که به فکر خرید مسکن یا سرمایه گذاری در این بخش هستند.