درخواست ترکیه و 52 کشور جهان از شورای امنیت سازمان ملل برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل
این نامه به افزایش تلفات غیرنظامی، به ویژه زنان و کودکان، به عنوان نتیجه این نقضها اشاره کرده و ضرورت اتخاذ اقداماتی فوری برای متوقف کردن این روند خطرناک را بیان میکند.
دولت ترکیه اقدام به راهاندازی یک ابتکار مشترک در سازمان ملل برای افزایش آگاهی بینالمللی به منظور توقف فروش سلاح و مهمات به اسرائیل کرده است.
به گزراش عصر ترکیه به نقل از آناتولی، به منظور اجرایی کردن نظر مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری درباره پیامدهای قانونی اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی و لبنان، قطعنامه ای در تاریخ 18 سپتامبر 2024 در مجمع عمومی سازمان ملل با رأی مثبت 124 کشور، به تصویب رسید.این قطعنامه از تمام کشورها فراخوان داده است تا در شرایطی که دلایل منطقی برای استفاده از سلاح، مهمات و تجهیزات مربوطه در سرزمینهای اشغالی فلسطین وجود ندارد، اقدامات لازم برای توقف تأمین و انتقال این موارد به اسرائیل را اتخاذ کنند.
در این راستا، به پیشنهاد وزیر امور خارجه ترکیه، هاكان فیدان، ابتکار مشترک برای افزایش آگاهی بینالمللی به منظور توقف فروش سلاح و مهمات به اسرائیل راهاندازی شد.هدف این ابتکار جلوگیری از نقضهای حقوق بینالملل و حقوق بشر، از جمله در غزه و دیگر سرزمینهای اشغالی فلسطین، از سوی اسرائیل است.
به همین منظور در نامه ای بر نگرانی عمیق از افزایش خشونت و نقضهای حقوق بینالملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه تأکید شده است.این نامه به افزایش تلفات غیرنظامی، به ویژه زنان و کودکان، به عنوان نتیجه این نقضها اشاره کرده و ضرورت اتخاذ اقداماتی فوری برای متوقف کردن این روند خطرناک را بیان میکند. همچنین از جامعه بینالمللی خواسته شده تا تأمین و انتقال سلاح و مهمات به اسرائیل را متوقف کند و از شورای امنیت سازمان ملل درخواست شده تا در این زمینه اقداماتی اتخاذ کند.
این نامه در تاریخ 1 نوامبر به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت در ماه نوامبر (انگلستان) و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، فیلمن یانگ، ارائه شد.کشورهای ترکیه،ایران، فلسطین، امارات متحده عربی، برزیل، الجزایر، چین، آفریقای جنوبی،کویت،مالزی،نروژ،روسیه،عربستان سعودی و اردن از جمله امضا کنندگان نامه هستند.