میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

حروف W و SAE در مشخصات روغن موتور مخفف چیست؟

حتماً شما نیز هنگام تعویض روغن موتور خودروی خود با ویژگی‌های آن از جمله اعداد و حروفی همچون SAE و W روبرو شده‌اید اما آیا می‌دانید حروف W و SAE مخفف چیست؟

کرمان موتور

اگر دفترچه راهنمای خودروی خود و یا قوطی روغن موتور را نگاه کنید یک سری اعداد و حروف انگلیسی را خواهید دید. کدهای رایج روغن موتور شامل 10W-30، 5W-30، 0W-20 و… هستند اما در واقعیت انواع بسیار زیادی از روغن موتورها در کلاس‌های گوناگون وجود دارد. با اینکه برخی از روغن‌ها را می‌توان در پیشرانه‌های گوناگون بکار برد اما هر خودروسازی به رانندگان توصیه می‌کند از روغن مخصوص پیشرانه آن خودرو استفاده کنند. تمامی اطلاعات مربوط به نوع روغن موردنیاز خودروها در دفترچه راهنمای آن‌ها نوشته شده است و استفاده از روغن موتور اشتباه می‌تواند عواقب زیادی داشته باشد.

به گزارش پدال، اما این کدها و به‌طور خاص حرف W در روغن موتور مخفف چیست؟ وقتی صحبت از کدهای مربوط به روغن موتور باشد شاید حرف W راحت‌ترین کد در این میان باشد که مخفف کلمه Winter یا زمستان است و نشان می‌دهد که ویسکوزیته یا میزان رقیق بودن روغن در دماهای پایین همچون استارت خودرو در صبح سرد زمستانی چگونه است. البته فقط اطلاع از مفهوم کد W نمی‌تواند چیز زیادی درباره خود روغن موتور بگوید و اگر بخواهید اطلاعات بیشتری درباره سایر حروف و اعداد به دست آورید باید تا انتها این مقاله را دنبال کنید.

حروف w و sae در مشخصات روغن موتور مخفف چیست؟

جدای از حرف W، بخش اصلی کدهای روغن موتور شامل یک سری اعداد است. معمولاً یک عدد قبل از حرف W و یک عدد پس از آن استفاده می‌شود. همان‌طور که گفتیم حرف W نشان دهنده کلمه زمستان و ویسکوزیته روغن در هوای سرد است. عددی که قبل از حرف موردبحث می‌آید دقیقاً به میزان ویسکوزیته روغن در زمستان و دماهای پایین اشاره می‌کند درحالی‌که عدد بعدی هم نشان دهنده میزان ویسکوزیته در دماهای بالاست. برای درک بهتر می‌توانیم از یک مثال استفاده کنیم. برخی روغن‌ها مشخصات 5W-30 دارند که یکی از رایج‌ترین انواع روغن‌های بکار رفته در خودروهای مدرن است و برای طیف وسیعی از پیشرانه‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

بر اساس آنچه که درباره کدهای روغن موتور گفتیم، روغن 5W-30 دارای ویسکوزیته گرید ۵ در دماهای پایین است به این معنی که روغن در هوای سرد رقیق‌تر بوده و راحت‌تر می‌تواند بین قطعات حرکت کرده و روان کاری را انجام دهد. عدد بعد از W نیز گرید ویسکوزیته روغن در دماهای بالا را نشان می‌دهد که ۳۰ است و بنابراین روغن زمانی که گرم‌تر شود غلیظ‌تر خواهد بود. با این کار روغن می‌تواند در دماهای بالا روان کاری خود را انجام داده و درعین‌حال از قطعات داخلی در برابر اصطکاک و داغ شدن محافظت نماید.

اما جدای از به‌کارگیری حرف W بین اعداد چند رقمی، اکثر روغن موتورها دارای کدی با نام SAE نیز هستند که معمولاً قبل از کدهای قبلی نوشته می‌شود و برای مثال می‌توانیم به روغن SAE 5W-30 اشاره کنیم. همانند خود کدها، حروف SAE نیز مهم هستند. این سه حرف مخفف عبارت Society of Automotive Engineers یا انجمن مهندسان خودروست. این سازمان از اوایل قرن بیستم وجود دارد و اولین بار توسط خبرنگاران خودرویی تأسیس شده است. از آن زمان تاکنون SAE گسترش یافته و تعداد اعضای آن بیش از ۱۲۸ هزار نفر است.

در حال حاضر SAE به کار انتشار مقالات معتبر در زمینه وسایل نقلیه و همچنین بررسی و وضع برخی استانداردها می‌پردازد. این سازمان نه تنها در تولید مقالات آموزشی و استانداردهای صنعت خودرو فعالیت می‌کند بلکه با مهندسان هوافضا و دیگر کارشناسان فنی همکاری دارد. وقتی صحبت از روغن موتور باشد، SAE استانداردهای ویسکوزیته روغن را وضع خواهد کرد. این استانداردها به همه اجازه می‌دهد تا با اطمینان خاطر بیشتری روغن را انتخاب و خریداری نمایند و بدانند که روغن انتخابی ویسکوزیته و مشخصات روان کاری مناسبی برای خودرو خواهد داشت.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا