جایگاه صنایع دفاعی در هزینه های عمومی تحقیق و توسعه ترکیه
مدیر آکادمی آموزش ایمنی و بهداشت حرفه ای ترکیه با اشاره به اینکه تعداد شرکت های موجود در تکنوپارک ها از 10 هزار شرکت و تعداد اشتغال از 100 هزار نفر گذشت، تاکید کرد: میزان صادرات در این مناطق سالانه 67 درصد افزایش یافته و به 2 میلیارد دلار رسیده است.
صنایع دفاعی ترکیه بیشترین سهم در هزینه های تحقیق و توسعه عمومی تا سال 2023 به خود اختصاص داده است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، بر اساس اعلام آکادمی آموزش ایمنی و بهداشت حرفه ای ترکیه ( SER ) صنایع دفاعی ترکیه در سال 2023 با سهم 43 درصدی بیشتر هزینه تحقیق و توسعه در ترکیه را به خود اختصاص داده اند.
به گفته “عمر اوزدینچ” مدیر این موسسه، تعداد کارمندان تحقیق و توسعه در ترکیه در سال 2023 با افزایش کمتری نسبت به سال های گذشته به 400 هزار نفر رسید. در حالی که کارکنان تحقیق و توسعه در بخش خصوصی 8.8 درصد افزایش یافت و به 207 هزار رسید، محققان بخش دولتی 7 درصد کاهش یافته اند.او با اشاره به اینکه بیشترین افزایش در بخش تولید در هوانوردی دیده شده است، این بخش را به عنوان “ستاره درخشان سیستم نوآوری ترکیه” تعریف کرد.
اوزدینچ با بیان اینکه هزینه های تحقیق و توسعه با 90 درصد افزایش به 1.42 درصد در تولید ناخالص داخلی (GDP) رسیده است، گفت: از نظر نسبت هزینه های تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی، ترکیه با افزایش 5 ساله در رتبه 28 در بین کشورهای OECD قرار گرفت. یکی از دلایل مهمی که این شاخص علیرغم افزایش بالای هزینه ها افزایش چندانی نداشته است، افزایش بالای تولید ناخالص داخلی است.
مدیر آکادمی آموزش ایمنی و بهداشت حرفه ای ترکیه با اشاره به اینکه تعداد شرکت های موجود در تکنوپارک ها از 10 هزار شرکت و تعداد اشتغال از 100 هزار نفر گذشت، تاکید کرد: میزان صادرات در این مناطق سالانه 67 درصد افزایش یافته و به 2 میلیارد دلار رسیده است. او با اشاره به اینکه رتبه ترکیه در شاخص جهانی نوآوری افزایش یافته است، اظهار داشت: این بهبود نتیجه تحول ساختاری در سیستم تحقیق و توسعه و نوآوری در این کشور است.
اوزدینچ اظهار داشت که تعداد شرکتها در بخش فناوری پیشرفته 8 درصد افزایش یافته است در حالی که گردش مالی بر حسب دلار 7 درصد کاهش یافته است.همچنین شرکتهای کوچک و متوسط در بخش نرمافزار با گردش مالی 206 میلیارد لیره، 63 درصد از کل درآمد و 76 درصد اشتغال این بخش را تشکیل میدهند که در این میان، شرکتهای کوچک و متوسط با اشتغال کمتر از 10 نفر، گردش مالی 40 میلیارد لیره را به خود اختصاص دادهاند.