توافق پاکستان و هند بر سر آتشبس فوری
در همین حال، محمد اسحاق دار، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که اسلامآباد همواره بدون خدشه به حاکمیت و تمامیت ارضی خود، در مسیر صلح منطقهای گام برداشته است.

پاکستان و هند بر سر اجرای فوری یک توافق آتشبس به توافق رسیدند. این توافق پس از گفتوگوهایی شبانه با میانجیگری ایالات متحده حاصل شد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در شبکه اجتماعی «Truth Social» اعلام کرد که دو کشور پس از گفتوگوهایی طولانی، با توقف کامل عملیات نظامی در زمین، دریا و هوا موافقت کردهاند. او با ابراز رضایت از این توافق، از طرفین به دلیل «رفتار مسئولانه» تقدیر کرد.
در همین حال، محمد اسحاق دار، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تأکید کرد که اسلامآباد همواره بدون خدشه به حاکمیت و تمامیت ارضی خود، در مسیر صلح منطقهای گام برداشته است.
از سوی دیگر، ویکرام میسری، دبیر وزارت خارجه هند، در نشست خبری در دهلینو گفت: «مقامات نظامی دو کشور در ساعت ۱۵:۳۵ به وقت محلی با یکدیگر تماس گرفتند و توافق کردند که از ساعت ۱۷، کلیه عملیات نظامی متوقف شود.» به گفته او، مقامات دو کشور روز ۱۲ مه مجدداً با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند نیز در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، توافق آتشبس را تأیید کرد. با این حال، هند، پاکستان را به نقض توافق متهم کرده و اعلام کرده که ارتش این کشور در پاسخ، حملات تلافیجویانهای انجام داده است. پاکستان نیز این ادعاها را رد و تأکید کرده که هیچگونه تخلفی از سوی ارتش این کشور صورت نگرفته است.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، در نطقی تلویزیونی، از «پیروزی تاریخی» کشورش در برابر هند سخن گفت و مدعی شد که ارتش پاکستان با هدف قرار دادن جنگندههای فرانسوی رافائل و تأسیسات نظامی هند، «پاسخی قاطع» به حملات دهلینو داده است.شریف همچنین از نقش ایالات متحده، چین، ترکیه، عربستان سعودی، بریتانیا و سازمان ملل در تسهیل این توافق تقدیر کرد و گفت که پاکستان به گفتوگوهای عادلانه برای حلوفصل مسائل کلیدی مانند کشمیر و تقسیم منابع آبی پایبند خواهد بود.
در همین راستا، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، نیز در بیانیهای اعلام کرد که در ۴۸ ساعت گذشته به همراه معاون رئیسجمهور جیدی ونس، با رهبران عالیرتبه هند و پاکستان رایزنی داشته و از انتخاب مسیر دیپلماتیک از سوی دو کشور ابراز خرسندی کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز این توافق را «گامی مثبت برای کاهش تنشها» خواند و بر حمایت سازمان ملل از تلاشها برای برقراری صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد.
کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بنگلادش نیز با صدور بیانیههایی جداگانه، از آتشبس استقبال کرده و بر لزوم پایبندی به گفتوگو و حسن همجواری برای حل اختلافات تأکید کردند.