بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ترکیهدیدنی های ترکیه

نمایش پرتره و مدالیون‌های منقش به تصویر سلطان محمد فاتح در لندن(عکس)

اطلاعات موجود در موزه‌ها درخصوص نحوه رسیدن این آثار به موزه‌های بریتانیا، نشان می‌دهد که پرتره اصلی به‌عنوان میراث دیپلمات انگلیسی «آستن هنری لایارد» در سال ۱۹۱۶ به نگارخانه ملی واگذار شده است.

کرمان موتور

چهره‌نگاره‌ها و مدالیون‌هایی که تصویر سلطان محمد فاتح (سلطان محمد دوم) را به نمایش می‌گذارند، این روزها در موزه‌های معتبر لندن در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، از جمله این آثار، پرتره معروفی است که توسط هنرمند ایتالیایی، جنتیله بلینی، به دستور سلطان محمد دوم در استانبول بین سال‌های ۱۴۷۹ تا ۱۴۸۱ کشیده شد.

براساس اطلاعاتی که خبرنگار آناتولی از موزه «ویکتوریا و آلبرت» و «نگارخانه ملی بریتانیا» به‌دست آورده، این آثار در ردیف مهم‌ترین پرتره‌های دوران قرون وسطی قرار دارند. بلینی که به دعوت سلطان به استانبول آمده بود، علاوه بر پرتره‌ای از او، مدالیونی برنزی نیز طراحی کرد. او همچنین مناظری از زندگی و پوشش مردم عثمانی در آن زمان را نیز به تصویر کشید.

امروز پرتره سلطان محمد و مدالیون‌هایی با تصویر او در مجموعه‌ دائمی موزه ویکتوریا و آلبرت نگهداری می‌شوند؛ موزه‌ای که برخی از مشهورترین آثار هنری جهان را در اختیار دارد.

در بخشی از پرتره که سلطان در زیر یک طاق ترسیم شده، کتیبه‌ای با تاریخ «۲۵ نوامبر ۱۴۸۰» به چشم می‌خورد و بر پایه‌ای دیگر از این طاق، واژه لاتین «Victor Orbis» (به معنای فاتح جهان) دیده می‌شود. همچنین در بالای پرتره، سه تاج دیده می‌شود که گفته می‌شود نماد سه حکومت منقرض‌شده به‌دست سلطان محمد دوم هستند: امپراتوری روم شرقی، امپراتوری ترابوزان و قلمرو سلجوقی در آناتولی.

برخی پژوهشگران بر این باورند که طراحی طاق در این پرتره، از سردرِ کلیسای سنت زکریا در ایتالیا الهام گرفته که نمادی از «ورود از شر به خیر» محسوب می‌شود. در این نقاشی، تصویر سلطان از نیمرخ ترسیم شده و بینی برجسته‌اش، به‌عنوان یکی از نخستین نمونه‌های واقع‌گرایانه در هنر پرتره‌سازی ارزیابی می‌شود. دستار سرخ‌وسفید او نیز بیانگر جایگاه دینی و سیاسی اوست.

همچنین در مدالیون‌هایی که در این نمایشگاه دیده می‌شود، تصویر سلطان محمد سوار بر اسب نقش بسته است. یکی از این مدالیون‌ها نیز امضای «کُنستانزا دی فررا»، هنرمند ایتالیایی را دارد که احتمالاً آن را پس از مرگ سلطان برای فروش طراحی کرده است. در نمونه‌ای دیگر، اثر «برتالدو دی جووانی»، چهره جوانی بر ارابه دیده می‌شود که نمادی از پیروزی‌های نظامی سلطان تلقی می‌شود.

اطلاعات موجود در موزه‌ها درخصوص نحوه رسیدن این آثار به موزه‌های بریتانیا، نشان می‌دهد که پرتره اصلی به‌عنوان میراث دیپلمات انگلیسی «آستن هنری لایارد» در سال ۱۹۱۶ به نگارخانه ملی واگذار شده است. لایارد که دوران بازنشستگی‌اش را در ونیز گذراند، به‌واسطه مصونیت دیپلماتیک، مجموعه‌ ارزشمندی از آثار هنری را گردآوری کرده بود. مدالیون‌های متعلق به دی جووانی و دی فررا نیز در میان آثار اهدایی «جورج سالتینگ»، مجموعه‌دار و تاجر سرشناس به موزه هستند.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا