بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
ترکیه

بیانیه کاندیلی درباره زلزله‌های استانبول؛ ۴۴۵ پس‌لرزه ثبت شد

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، پس‌لرزه‌ها عمدتاً در منطقه‌ای به طول ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر بین ناحیه مرمره میانی و بخش کومبورغاز متمرکز شده‌اند.

کرمان موتور

با ادامه زلزله‌های پیاپی در استانبول، مرکز رصد زلزله کاندیلی با انتشار بیانیه‌ای تازه، آخرین وضعیت فعالیت‌های لرزه‌ای در منطقه را اعلام کرد.

به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، پس از زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری که روز چهارشنبه در دریای مرمره رخ داد، پس‌لرزه‌ها همچنان ادامه دارد. در جدیدترین اعلام این مرکز، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر ساعت ۱۲:۳۲ ثبت شده است.

در بیانیه رصدخانه کاندیلی آمده است: در تاریخ ۲۳ آوریل ۲۰۲۵، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر در آب‌های سواحل سیلیوری در دریای مرمره رخ داد. پس از این زلزله، دو پس‌لرزه اصلی به بزرگی ۵.۲ ریشتر به وقوع پیوست و فعالیت‌های لرزه‌ای همچنان ادامه دارد. این فعالیت‌ها توسط مؤسسه تحقیقات زلزله کندیلی (KRDAE) و مرکز منطقه‌ای نظارت و ارزیابی زلزله و سونامی (BDTİM) به صورت ۲۴ ساعته پایش می‌شود. بر اساس اعلام امروز (۲۶ آوریل ۲۰۲۵)، شمار پس‌لرزه‌ها به ۴۴۵ مورد رسیده است.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده، پس‌لرزه‌ها عمدتاً در منطقه‌ای به طول ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر بین ناحیه مرمره میانی و بخش کومبورغاز متمرکز شده‌اند.

بررسی داده‌های شتاب ثبت‌شده نشان می‌دهد که میزان شتاب وارد بر سازه‌ها بسیار کمتر از حد استانداردهای طراحی ساختمانی بوده است. همچنین شش دقیقه پس از وقوع زلزله، پیام هشدار سونامی به مرکز مدیریت بحران ترکیه (AFAD) و مراکز مرتبط منطقه‌ای ارسال شد. این هشدار پس از بررسی میدانی و تأیید عدم خطر جدی، در ساعت ۱۶:۵۳ لغو گردید.

مقامات کاندیلی هشدار داده‌اند که پس‌لرزه‌ها در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت و از شهروندان خواسته شده است که اطلاعیه‌های رسمی را دنبال کرده و از ورود به ساختمان‌های آسیب‌دیده خودداری کنند.

از سوی دیگر، پروفسور دکتر شکری ارسوی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان ترک تأکید کرد که روند پس‌لرزه‌ها در استانبول ادامه دارد.

بر اساس سناریوهای ارائه‌شده در طرح کاهش خطرات بلایای طبیعی استانبول (İRAP) که توسط AFAD تهیه شده، در صورت وقوع زلزله‌ای با بزرگی ۷ ریشتر یا بیشتر، پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۴ هزار ساختمان در استانبول آسیب ببیند.

در چارچوب این برنامه و در نشست‌هایی با مشارکت نهادهای دولتی و خصوصی، سناریوهای مختلف زلزله بررسی شده است. طبق این ارزیابی‌ها، مناطق آوجیلار، آدالار، باهچه‌لی‌اولر، باکیرکوی، بیلیکدوزو، بویوک‌چکمجه، کوچوک‌چکمجه، مالتپه، توزلا، اسکودار، زیتین‌بورنو و سلطان‌بیلی به دلیل نزدیکی به خط گسل، شرایط نامناسب زمین و ضعف در رعایت استانداردهای ساختمانی، در معرض بیشترین خطر قرار دارند و در صورت وقوع زلزله بزرگ، به شدت آسیب خواهند دید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا