بهترین بازارهای ترکیه برای عاشقان خرید!
بازار ادویه رسما در بخش اروپایی استانبول واقع شده و قدمت آن به دهه سال ۱۶۰۰ باز می گردد، مردم از بین ردیفی از مغازه ها با سقف گنبدی عبور می کنند. اگر بتوانید از کوچه های باریک عبور کنید، مطمئنا می توانید با مغازه دارهای آنجا وارد مذاکره شوید.
یکی از کارهای جذاب در سفر به شهر یا کشورهای دیگر؛ خرید کردن است. این موضوع برای آنهایی که عشق خرید دارند اهمیت بیشتری دارد. قبل از شروع سفر؛ مراکز خرید و قیمت ها را جستجو می کنند. ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است که مقصد گردشگری و خرید بسیاری از ایرانیهاست. در این مطلب تعدادی از مراکز خرید ترکیه معرفی شده است.
بهترین بازارهای ترکیه
بازارهای تاریخی زیادی در اطراف ترکیه وجود دارند که منعکس کننده فرهنگ این کشور هستند. از خرید سوغاتی در بازار بزرگ استانبول گرفته تا کاوش در بازار مسگران غازیتن تپ، این بازارها برای هر فردی چیزی در خود دارد. به گزارش پرشین وی لیست کوتاهی از چهارده مورد از بازارهای معروف ترکیه را گردآوری کردیم که در زیر می خوانید:
بازار عتیقه جات آلاچاتی (Alaçatı Antika Pazarı) در ازمیر
این بازار یکی از مکان های محبوب گردشگران و پر از لوازم آنتیک، آسیاب های بادی، هنر خیابانی و رستوران های رنگارنگ است. چیزی نیست که در خیابان های سنگفرش شده این بازار پیدا نکنید. قدمت آلاچاتی به اوایل دهه سال ۲۰۰۰ باز می گردد، بنابراین زیاد قدیمی نیست ولی در عین حال تاریخچه ای دارد.
بازار چارپا (Çarpa Pazarı) در اسکی شهیر
این بازار نیز یکی دیگر بازارهای مشهور ترکیه است، به ویژه اینکه در آناتولی قرار دارد. تفاوت بین مغازه های معمولی و چنین بازارهایی این است که محصولات به طور مستقیم از مزرعه عرضه می شود. روزهای چهارشنبه در این بازار حرکت کنید تا جریان زندگی در ترکیه را احساس کنید.
کاپالیچارشی (Kapalıçarşı) و یا بازار بزرگ در استانبول
بازار بزرگ یا کاپالیچارشی از بهترین بازارهای ترکیه و همچنین یکی از قدیمی ترین بازارهای سرپوشیده نه تنها در آسیا یا اروپا بلکه در تمام دنیاست که قدمت آن به دهه ۱۴۵۰ باز می گردد. این بازار قبل از پیدایش جمهوری ترکیه وجود داشت. در واقع عجیب است اگر به ترکیه سفر کنید بدون اینکه از این بازار خریدی انجام دهید، حتی اگر این خرید صرفا یک خوراکی ساده باشد. هنگام بازدید از این محل خود را غرق در کاوش اجناس خواهید یافت و همچنین مملو از ازدحام جمعیت است ولی با این حال ارزش تماشا دارد. فروشندگان آنجا سمج هستند ولی اگر برای خرید چیزی احساس کردید تحت فشار هستید، صرفا مغازه را ترک کنید.
میسیر چارشیسی (Mısır Çarşısı) یا بازار ادویه در استانبول
بازار ادویه رسما در بخش اروپایی استانبول واقع شده و قدمت آن به دهه سال ۱۶۰۰ باز می گردد، مردم از بین ردیفی از مغازه ها با سقف گنبدی عبور می کنند. اگر بتوانید از کوچه های باریک عبور کنید، مطمئنا می توانید با مغازه دارهای آنجا وارد مذاکره شوید. قیمت ها بالاتر از میزانی هستند که فروشنده ها انتظار پرداخت از سوی شما را دارند. آنها همچنین نمونه ای از اجناس خوراکی مثل شیرینی هایی با طعم گلاب را به مشتری ها عرضه می کنند که خاطره آن در یاد باقی می ماند. البته ممکن است کالای پیشنهادی آنها صرفا خوراکی نبوده و چیزهای دیگری مثل پودر حنا خالص باشد.
سه شنبه بازار تیره (Tire Salı Pazarı) در ازمیر
فرض بگیرید شما از محصولات فراوری شده روغن زیتون می ترسید، پس در این صورت این بازار به شما زیتون های غیرفرآوری شده ارائه می دهد تا بخرید و خودتان به هر نحو که می دانید از آن استفاده کنید. سه شنبه بازار تیره یکی از بهترین بازارهای ترکیه و همچنین یکی از چندین بازار خیابانی در ترکیه است که نزدیک به ۷۵۰۰ فروشنده دارد. شما می توانید به محصولات بازار اعتماد کنید چرا که توسط فروشنده و یا دوستانشان تولید شده است.
علاوه بر این چنین بازارهایی از جمله مکان هاییست که شهروندان ترکیه ای در آن جمع می شوند و اخبار روزانه و شایعات مختلف را با هم رد و بدل کرده و به گزارش پرشین وی درعین حال مایحتاج مورد نیازشان را خریداری می کنند. بازاری شبیه این بازارها معمولا بیشتر در شهرهای حومه و روستایی وجود دارد. در اینجا همه چیز از سبزیجات تازه گرفته و عسل، مربا و شیره تا قاشق های چوبی پیدا خواهید کرد.
بازار کمرالتی (Kemeraltı Çarşısı) در ازمیر
در سال ۱۹۲۲ بسیاری از ساختمان های تاریخی این منطقه بر اثر آتش سوزی ویران شد ولی بقایای بازار کمرالتی باقی ماند. در این بازار تنوع بالایی از محصولات را با قیمت های مناسب پیدا می کنید. این بازار با حدود ۲۰۰۰ فروشنده مرکز خریدی شلوغ و پرهیاهوست و شامل زنان طبقه کارگر نیز می شود که به فروختن کارهای سوزن دوزی شده توری مشغولند.
بازار مسگران (Bakırcılar Çarşısı) در غازیتن تپ
این بازار یکی از معروف ترین بازارهای ترکیه است. ظروف مسی به دلیل توزیع یکنواخت حرارت از جمله قابلمه های محبوب در بین آشپزها هستند و علاوه بر این در مقایسه با قابلمه های دیگر نسبت به خوردگی مقاوم تر و از نظر بهداشتی مناسب تر هستند. بنابراین اگر قصد سرمایه گذاری روی چنین قابلمه هایی دارید، در این بازار قابلمه های دست ساز، ماهیتابه و حتی قهوه جوش های ترکی پیدا می کنید. همچنین ردیفی از سبزیجات رنگارنگ و خشک را می توانید از بازار قرن نوزدهمی آنجا با خود به خانه ببرید.
بازار بزرگ، بازار اولو و کوزا هان (Kapalı Çarşı, Ulu Çarşı ، Koza Han) در بورسا
بورسا قبلا پایتخت تولید ابریشم بود و حتی امروزه نیز منسوجات این شهر در بین مردم ترکیه محبوبیت دارد. این بازار که از بهترین بازارهای ترکیه محسوب می شود در واقع متشکل از سه بازار است که به یک بازار واحد تبدیل شده است و چیزهایی از قبیل جواهرات، ابریشم و یا حوله های سنتی بورسا را در آن می بینید. همچنین چندین کافه، باغ های چای و رستوران هایی برای استراحت در آن وجود دارد.
بازار اوزون (بلند) (Uzun Çarşı) در هاتای
تنوع اجناس در این بازار آنقدر زیاد است که گروه های شغلی مختلف در آن مشغول به کارند. این بازار آنقدر از بخش آسیایی دور است که حتی دیگر در آناتولی نیست. با این وجود چندین صومعه ، مسجد و موزه در نزدیکی آن وجود دارد. اوزون بازار تا حدی یادآور برخی دیگر از بازارهای مهم استانبول مثل بازار بزرگ و یا بازار ادویه است.
بازار سافران بولو (Safranbolu Çarşısı) در سافران بلو
این بازار از دهه ۱۹۹۰ میلادی تبدیل به بخشی از میراث فرهنگی یونسکو شد و قبلا برای فروش زعفران معروف بود ولی حالا بیشتر برای خانه های عثمانی چوبی شناخته شده است. هنگام عبور از مسیرهای سنگفرش شده این بازار می توانید انواع و اقسام سوغاتی های ترکیه از شیرینی گرفته تا لامپ علاء الدین را تماشا کنید. علاوه بر این یک بازار آهنگری ۲۲۵ ساله در آنجا وجود دارد که باید ببینید تا باور کنید.
بازار علی پاشا (Alipaşa Çarşısı) در ادرنه
ادرنه از شهرهای معدود ترکیه است که در اروپا واقع شده است. ساکنان محلی از این محل با نام بازار بزرگ ادریه نیز یاد می کنند که دارای ۱۳۰ مغازه و از بهترین بازارهای ترکیه است. قدمت بازار علی پاشا به دهه ۱۵۶۰ باز می گردد، دوره ای که علی پاشا به معماری به نام سینان دستور ساخت این مکان را داد. البته در دهه ۱۹۹۰ پس از آتش سوزی دوباره بازسازی شد ولی با این حال می توانید معماری سنتی آن را تماشا کنید.
بازار آینالی (آینه کاری) (Aynalı Çarşı) در چناق قلعه
آینالی به معنی بازار آینه ایست و به لطف یکی از آهنگ های معروف سال ۱۹۱۵ مشهور شده است. این بازار در سال ۱۸۹۰ توسط الیاهو هالیو تاسیس شد که یکی از اعضای برجسته جامعه یهودی بود. به گزارش پرشین وی نام اصلی بازار نیز پاساژ هالیو است و این نام از روی ورودی آینه کاری شده بازار برگرفته شده است. دیدن پنجره های کوچک و زیبا در سقف و چندین چلچراغ در این بازار ارزش دیدن دارد. در طول جنگ جهانی اول این بازار واقع در غرب ترکیه به شدت بمباران شد و بعد دوباره بازسازی شد. به دلیل تقسیم نواحی بین اروپا و آسیا، چناق قلعه از جمله مکان هایست که در جنگ جهانی اول متحمل صدمات زیادی شد.
بازار تاش هان (Taş Han) در ارزروم
پانصد سال پیش ارزروم شهری در بخش مرکزی جاده ابریشم بود. رستم پاشا داماد و وزیر اعظم سلطان سلیمان دستور ساخت این بازار را داد. هان که با نام کاروانسرا نیز شناخته می شود جایی شبیه هتل بود که تاجران آسیایی قبل از راهی شدن به سمت اروپا در آن ساکن می شدند. این بازار در شرق ترکیه واقع شده و برای عرضه کالاهایی همچون سنگ های اولتو، تسبیح و گردنبند معروف است.
بازار چیکریکچیلار یوکوشو(Ankara Çıkrıkçılar Yokuşu) در آنکارا
در چیکریکچیلار که از بهترین بازارهای ترکیه محسوب می شود انواع منسوجات نظیر پرده، روسری و لباس عرضه می شود همچنین در آنجا جهیزیه سنتی ترکی را خواهید دید. در این بازار می توانید برای خرید پرده های باکیفیت با مغازه داران چانه بزنید و با قیمت مناسب تری تهیه کنید. قدمت این بازار به ۵۰۰ سال قبل می رسد و به بازارهای ادویه و دست دوم فروشی اولوس نزدیک است.
منبع: yummyistanbul