براســاس اطلاعات موجود از ۱۷۵ کشــور جهان، در زمینه تأمین و عرضه شکر و شیوع دیابت، نتایج مطالعه نشــان داده اســت که شــیوع دیابت با مقدار تأمین قند و شــکر در کشورها ارتباط مستقیم و معناداری دارد به طوری که شیوع دیابت در جمعیت به ازای هر ۱۵۰ کیلو کالری اضافی برای هر نفر در روز که از قند و شکر تأمین میشود، به میزان یک درصد افزایش مییابد.
به گزارش فرتاک نیوز، مصرف بیش از حد مواد قندی و شــیرین، کارایی انســولین در بدن را ضعیف میکند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت و یا انباشته شدن چربی در کبد میشود.
برای پیشگیری از دیابت، سازمان جهانی بهداشت، توصیه میکند قند و شکر مصرفی روزانه حداکثر ۵ درصد انرژی مورد نیاز روزانه را تامین کند یعنی کمتر از۶ قاشق چایخوری یا ۲۵ گرم روزانه.
به منابع پنهان قند در مواد غذایی توجه کنید. انواع سسها، قهوههای فوری، نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی، کمپوتها، انواع شیرینی، شکلات و دسرهای آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند.
قندهای پنهان میتوانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و همچنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب میتواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.