انتقاد مهاجران افغان در ترکیه از رفتار مغرضانه رسانههای اجتماعی
برخی شهروندان افغانستان شاغل در استانبول میگویند که مردم ترکیه با محبت و دلسوزی با آنها رفتار میکنند اما در رسانههای اجتماعی در معرض تعصبات نژادپرستانه قرار دارند.
شهروندان افغانستان ساکن استانبول که به دلیل مشکلات اقتصادی و نداشتن شغل نمیتوانند به کشورش بازگردند، با بیان اینکه مردم ترکیه با محبت و دلسوزی با آنها رفتار میکنند، به آناتولی گفتند: در شبکههای اجتماعی هدف قرار گرفته ایم و بهویژه مردان افغان در ملأعام با تعصبات نژادپرستانه و تبعیضآمیز مواجه میشوند.
رحیمالله رئوفی متولد ولایت فاریاب افغانستان که در سال 2009 در سن 14 سالگی برای امرار معاش خانواده 13 نفره خود به ترکیه آمده است، به آناتولی گفت: «در گارگاه یک شرکت تولیدی در استانبول به عنوان اپراتور دستگاه کارم میکنم. اعضای خانوادهام در افغانستان فرش و قالی میبافند. پدرم به دلیل بیماری نمیتواند کار کند. تمامی پولی که ماهانه بدست میآورم به خانوادهام میفرستم».
وی میگوید: «با موجهای جدید مهاجرت از افغانستان به ترکیه در سالهای اخیر رفتار برخیها نسبت مهاجران تغییر کرده است. اما اکثر ترکها برخلاف آنچه که در شبکههای اجتماعی علیه مهاجران اتفاق افتاده، افغانها را دوست دارند.
رئوفی با تاکید بر اینکه مردم ترکیه بسیار دلسوز و مهربان هستند و همیشه از وی مراقبت میکنند٬ گفت: «به دلیل بازتاب شایعات و پستهای بیاساس در شبکههای اجتماعی، شکیبایی برخیها نسبت به افغانها کاهش یافته است».
ذبیح الله امینی 26 ساله شهروند افغان شاغل در یک شرکت تجاری که خانوادهاش در کابل پایتخت افغانستان زندگی میکند و در سال 2018 برای تحصیل به ترکیه آمده است، گفت: مردم ترکیه رفتار محبتآمیز و دلسوزانه با ما میکنند.
امینی با اشاره به اینکه در همه کشورها افراد خوب و بد وجود دارد و در میان افغانهایی که به ترکیه میآیند افراد بد هم وجود دارد، گفت: «ترکیه و افغانستان دو کشور دوست و برادر هستند. میتوانیم مشکلات و سوءتفاهم ایجاد شده در شبکههای اجتماعی را از طریق گفتوگو حل کنیم. ما برای تحصیل یا کار به ترکیه میآییم٬ نه انجام کارهای زشت».
امینی گفت: موضوعی که در شبکههای اجتماعی بازتاب یافته این است که «اتباع افغانستان با فرار از جنگ به ترکیه آمده کارهای زشتی را انجام میدهند» اما اکثر مردان افغان به دلیل نبود زمینه اشتغال و بیکاری در کشورشان به دنبال لقمه نانی به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند.