امن ترین صندلی هواپیما کدام است؟
زمانی که تصاویر وارونه شدن هواپیما، فرود اضطراری یا برخورد با موانع پیشبینینشده در گزارشهای خبری منتشر میشود، تعداد زیادی از مردم دچار نگرانیهای قابل درک خواهند شد.

زمانی که تصاویر وارونه شدن هواپیما، فرود اضطراری یا برخورد با موانع پیشبینینشده در گزارشهای خبری منتشر میشود، تعداد زیادی از مردم دچار نگرانیهای قابل درک خواهند شد.
به گزارش گجت نیوز، این مسئله باعث میشود مردم نسبت به پروازهای هوایی دچار تردید شوند و از خود بپرسند که آیا صندلی خاصی در هواپیما وجود دارد که بتواند ایمنی را به حداکثر برساند. در این بخش خبری از گجت نیوز قصد داریم ایمنترین صندلی هواپیما را معرفی کنیم.
آیا سفر هوایی ایمن است؟
نخستین موردی که باید به آن توجه کنید، این است که سفر هوایی یکی از ایمنترین روشهای حمل و نقل در جهان به حساب میآید. دانشیار دانشکده هوانوردی در دانشگاه نیو ساوت استرالیا با نام چنگ لونگ وو اظهار داشت میزان مرگ و میز در سفرهای هوایی به مراتب کمتر از رانندگی با ماشین است.
بر اساس مطالعه انجام شده در سال ۲۰۲۴ میلادی که نتیجه آن در مجله مدیریت حمل و نقل هوایی منتشر شد، نشان داد در ایالات متحده آمریکا احتمال مرگ در سفرهای هوایی ۱ در ۱۳.۷ میلیون برای هر پرواز است.
مطابق با دادههای میان سالهای ۲۰۰۱ الی ۲۰۱۷ میلادی که توسط هیئت ملی ایمنی حمل و نقل منتشر شد، چیزی معادل ۹۴ درصد دارای نرخ زنده ماندن ۱۰۰ درصدی هستند.
ایمنی صندلی هواپیما
این دانشیار در ادامه اضافه کرد که هنوز هیچ مطالعه علمی قدرتمندی درباره این که کدام صندلیها در هواپیما میتوانند ایمنتر باشند، انجام نشده است، اما بر اساس تصادفهای هوایی گذشته و دانش طراحی هواپیما میتوان در صورت بروز حادثه، ایمنترین صندلی را تشخیص داد.
یکی از محققان ایمنی هوانوردی در دانشگاه داکوتای شمالی در این رابطه اظهار داشت همه چیر به داینامیک سقوط بستگی دارد. البته اگر هواپیما به صورت کامل نابود شود، فرقی ندارد شما در کدام بخش یا روی کدام صندلی نشستهاید، چرا که نابود خواهید شد.
در صورتی که فرض کنید سقوط با انرژی کم و زاویه برخورد ایدهآل رخ دهد. به عنوان مثال، اگر هواپیما هنگام فرود کنترل خود را از دست بدهد یا از باند فرودگاه خارج شود؛ در این حالت مهم است که شما در کدام صندلی از هواپیما نشستهاید تا بتوانید از نظر ساختار، زنده بمانید.
در این حالت ممکن است هواپیما هنگام برخورد با زمین به دو بخش تقسیم شود و بیشتر انرژی جنبشی در قسمت جلوی هواپیما باشد که در نهایت آن را به سمت جلو پرتاب خواهد کرد؛ اگر چنین حالتی اتفاق بیفتد باید گفت صندلیهای عقب هواپیما میتوانند ایمنتر باشند.
در واقع تجزیه و تحلیل دادههای اداره هوانوردی فدرال در سال ۲۰۱۵ میلادی توسط مجله تایم نشان داد یک سوم عقب هواپیما میتواند کمترین میزان مرگ و میر را به دنبال داشته باشد.
چنگ لونگ وو به نقطه دیگری در هواپیما اشاره کرد که ممکن است ایمنی بیشتری را ارائه کند. او در ادامه به صندلیهای کنار یا نزدیک بالهای هواپیما اشاره کرد؛ این قسمت از هواپیما دارای تقویت ساختاری زیادی است، بنابراین میتواند نیروی بیشتری را تحمل کند. صندلیها نزدیک به خروجیهای اضطراری هستند و بدین معنا است که میتوانید سریعتر تخلیه را انجام دهید.
توجه داشته باشید خطری در زیر قسمت میانی هواپیما کمین کرده که همان مخزن سوخت است. با این که قرار است هواپیماها قبل از فرود مخزن سوخت را خالی کنند، اما این کپسولها ممکن است کماکان در صورت تصادف باعث انتشار دود شده یا آتش بگیرند.
در این سناریوها، تخلیه سریع هواپیما در مدت زمان ۹۰ ثانیه از اهمیت زیادی برخوردار است؛ این مسئله بدین معنا است که از چمدانها فاصله گرفته و وحشت را از خود دور کنید. در ادامه از فیلمبرداری کردن خودداری کنید تا بتوانید هر چه سریعتر از هواپیما خارج شوید.
توجه به دستورالعمل خدمه پرواز
مسافران باید به دستورالعملهای خدمه کابین گوش دهند؛ احتمالا مهمترین نکتهای که میتوان گفت، همین دقت کردن به دستورالعملها است. هواپیماها به صورت کلی از مهندسی خوبی برخوردار هستند تا بتوانند خطرها را به حداقل برسانند.
بخشهایی از هواپیما میتوانند برای محافظت از کابین اصلی جدا شوند. صندلیها بسیار محکم متصل هستند و کمربندهای ایمنی برای به حداقل رساندن نیروهای ناشی از تصادف برای مسافر نشسته طراحی شدهاند.
فراتر از بستن کمربند ایمنی و پیروی از دستورالعملهای را باید آگاهی از محیط اطراف دانست. مسافران باید بدانند در کدام بخش از هواپیما نشستهاند و بدین ترتیب، نزدیکترین خروجی را بیابند.
با این کار میتوانند صندلیها را شمارش کرده تا اگر دود در هواپیما پخش شد، بتوانند راه خود را پیدا کنند. بنابراین سری بعد که در هواپیما سوار شدید، توصیه میکنیم دستورالعملها را به خوبی مدنظر قرار داده تا بتوانید در صورت وقوع حادثه بهترین عملکرد را داشته باشید.
لطفا به این مطلب امتیاز دهید