میزیتو
آخرین خبرها

افزایش صادرات و کاهش واردات ترکیه در ماه می

در ماه مه 2025، شاخص ارزش واحد صادرات در بخش‌های غذا، نوشیدنی و تنباکو ۱۰٫۵ درصد، مواد خام (به جز سوخت‌ها) ۵٫۸ درصد، و در صنعت تولیدی (غذا، نوشیدنی و تنباکو به استثنا) ۳٫۲ درصد افزایش نشان داد. اما در بخش سوخت، کاهش ۱۶٫۳ درصدی مشاهده شد.

کرمان موتور

موسسه آمار ترکیه (TÜİK) شاخص‌های تجارت خارجی ماه مه 2025 را منتشر کرد.

به گزارش عصرترکیه به نقل از ان تی وی، طبق این آمار، شاخص ارزش واحد صادرات در ماه مه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳٫۱ درصد افزایش یافت، در حالی که شاخص ارزش واحد واردات ۰٫۳ درصد کاهش داشت.

افزایش‌ها و کاهش‌های شاخص ارزش واحد صادرات

در ماه مه 2025، شاخص ارزش واحد صادرات در بخش‌های غذا، نوشیدنی و تنباکو ۱۰٫۵ درصد، مواد خام (به جز سوخت‌ها) ۵٫۸ درصد، و در صنعت تولیدی (غذا، نوشیدنی و تنباکو به استثنا) ۳٫۲ درصد افزایش نشان داد. اما در بخش سوخت، کاهش ۱۶٫۳ درصدی مشاهده شد.

کاهش شاخص مقدار صادرات

شاخص مقدار صادرات در این دوره ۰٫۵ درصد کاهش یافت و در بخش‌های غذا، نوشیدنی و تنباکو ۹٫۵ درصد، مواد خام (به جز سوخت‌ها) ۴٫۹ درصد، و در سوخت‌ها ۸٫۹ درصد کاهش داشت. با این حال، در صنعت تولیدی (غذا، نوشیدنی و تنباکو به استثنا)، افزایش ۲٫۷ درصدی ثبت شد.

کاهش شاخص ارزش واحد واردات

شاخص ارزش واحد واردات در ماه مه نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۰٫۳ درصد کاهش یافت. در بخش‌های غذا، نوشیدنی و تنباکو افزایش ۱۸٫۹ درصدی مشاهده شد، در حالی که در صنعت تولیدی (غذا، نوشیدنی و تنباکو به استثنا) ۰٫۱ درصد، در سوخت‌ها ۱۴٫۴ درصد، و در مواد خام (به جز سوخت‌ها) ۱٫۱ درصد کاهش ثبت شد.

افزایش شاخص مقدار واردات

شاخص مقدار واردات در ماه مه به طور سالانه ۲٫۹ درصد افزایش یافت. این افزایش در حالی رخ داد که در بخش‌های غذا، نوشیدنی و تنباکو ۶٫۷ درصد، مواد خام (به جز سوخت‌ها) ۲٫۲ درصد، و سوخت‌ها ۳٫۷ درصد کاهش داشت. در عین حال، در صنعت تولیدی (غذا، نوشیدنی و تنباکو به استثنا) افزایش ۴٫۸ درصدی ثبت شد.

آمارهای تعدیل‌شده بر اساس فصل و تقویم

بر اساس داده‌های تعدیل‌شده بر اساس فصل و تقویم، شاخص مقدار صادرات در ماه آوریل ۱۴۳٫۷ بود و در ماه مه با افزایش ۱۲٫۶ درصدی به ۱۶۱٫۸ رسید. همچنین، شاخص مقدار صادرات در ماه مه سال گذشته ۱۵۸٫۶ بود و امسال با افزایش ۳٫۶ درصدی به ۱۶۴٫۳ رسید.

در همین حال، شاخص مقدار واردات که بر اساس فصل و تقویم تعدیل شده است، در آوریل ۱۳۸٫۰ بود و در ماه مه با کاهش ۶٫۶ درصدی به ۱۲۸٫۸ رسید. شاخص مقدار واردات در ماه مه ۲۰۲۴ معادل ۱۲۲٫۵ بود و در همان ماه امسال با افزایش ۹٫۵ درصدی به ۱۳۴٫۱ رسید.

افزایش میزان تجارت خارجی

میزان تجارت خارجی که با تقسیم شاخص ارزش واحد صادرات بر شاخص ارزش واحد واردات محاسبه می‌شود، در ماه مه ۲۰۲۴ معادل ۸۶٫۲ بود و در ماه مه امسال با افزایش ۲٫۹ واحد به ۸۹٫۱ رسید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا