اردوغان: ترکیه آماده است به روند خلعسلاح پ.ک.ک و بازسازی سوریه کمک کند
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به احتمال عادیسازی روابط با دولت دمشق گفت: «پس از کاهش تحریمها، زمینه برای ورود سوریه به روند بازسازی فراهم شده است.» او با تأکید بر اینکه ترکیه آماده کمک به این روند است، اعلام کرد رئیسجمهور آذربایجان، الهام علیاف نیز برای تأمین گاز طبیعی سوریه اعلام آمادگی کرده است.

رئیسجمهور ترکیه، پس از بازگشت از اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در جمهوری آذربایجان، در گفتوگویی با خبرنگاران حاضر در هواپیما به مجموعهای از مسائل داخلی و منطقهای پرداخت.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت امنیتی کشور، به احتمال آغاز روند خلع سلاح گروه پ.ک.ک اشاره کرد و گفت: «اگر اسلحه، خون و اشک از دستور کار ملت ما حذف شود، درِ جدیدی به روی آینده کشور گشوده خواهد شد.» او همچنین اعلام کرد که هفته آینده هیأتی از حزب دموکراتیک خلقها (HDP) برای گفتوگو درباره چشمانداز «ترکیه بدون ترور» با او دیدار خواهد کرد. به گفته اردوغان، این دیدار با حضور چهرههایی چون پِروین بولدان، میتات سانچار، افکان آلا و رئیس سازمان اطلاعات ملی، ابراهیم کالین برگزار خواهد شد.
تلاش برای آتشبس در غزه با میانجیگری ترامپ
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به تداوم تلاشهای دیپلماتیک آنکارا برای توقف جنگ در غزه، گفت: «غزه دیگر زمانی برای از دست دادن ندارد؛ انسانیت در آنجا جان میدهد.» او در ادامه تأکید کرد که در دیدار با دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، پیشنهاد آتشبس ۶۰ روزه مطرح شده و در صورتی که واشنگتن و سایر بازیگران بینالمللی بر اسرائیل فشار بیاورند، امکان توقف درگیریها و آغاز بازسازی فراهم خواهد شد.
چراغ سبز به بازسازی سوریه؛ شرط آنکارا: خط قرمز امنیتی
اردوغان با اشاره به احتمال عادیسازی روابط با دولت دمشق گفت: «پس از کاهش تحریمها، زمینه برای ورود سوریه به روند بازسازی فراهم شده است.» او با تأکید بر اینکه ترکیه آماده کمک به این روند است، اعلام کرد رئیسجمهور آذربایجان، الهام علیاف نیز برای تأمین گاز طبیعی سوریه اعلام آمادگی کرده است. اردوغان همچنین شرط اصلی آنکارا را عدم مشروعیتبخشی به گروههای تروریستی عنوان کرد.
مسیر زنگزور، تحولی ژئواکونومیک در راه است
رئیسجمهور ترکیه توافق صلح میان آذربایجان و ارمنستان را نهاییشده دانست و اعلام کرد با باز شدن دالان زنگزور، یک مسیر ترانزیتی کلیدی فعال خواهد شد که ترکیه، آذربایجان و آسیای مرکزی را به هم متصل میکند. به گفته او، این پروژه بخشی از یک «انقلاب ژئواکونومیک» در منطقه خواهد بود.
اف-۳۵، اختلافی نظامی یا مسئلهای ناتویی؟
در پاسخ به سؤالی درباره احتمال بازگشت ترکیه به برنامه جنگندههای اف-۳۵، اردوغان اظهار داشت: «این موضوع نهفقط یک پروژه دفاعی، بلکه بخشی از شراکت ترکیه با ناتو است.» او ابراز امیدواری کرد که تحویل این جنگندهها در دوره احتمالی دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ محقق شود.
هشدار درباره وضعیت قفقاز
اردوغان همچنین به تنشهای اخیر میان آذربایجان و روسیه اشاره کرد و گفت که ترکیه بحران را با دقت دنبال میکند و خواهان آرامش در منطقه است. او هشدار داد: «قفقاز دیگر تحمل یک جنگ جدید را ندارد.»
گزارش وضعیت حریق جنگلها
او در پایان، با اشاره به آتشسوزیهای اخیر در مناطق جنگلی ازمیر و هاتای، اعلام کرد که ترکیه به پیشرفتهترین ناوگان مقابله با حریق در منطقه مجهز شده و از ۷۲۱ مورد آتشسوزی طی ۹ روز اخیر، ۷۲۰ مورد مهار شدهاند و عملیات مهار حریق در منطقه دورتیول استان هاتای همچنان ادامه دارد.