ارتباط آهن موجود در گوشت قرمز با دیابت
متخصصان آمریکایی با انجام آزمایشاتی تازه دریافتهاند افرادی که بیشترین مواد غذایی سرشار از آهن هِم (که به طور عمده در گوشت قرمز و سایر فرآوردههای حیوانی موجود است) مصرف میکنند، ۲۶ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد دریافت بیش از اندازه آهن موجود در گوشت قرمز که به «آهن هِم» معروف است میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، متخصصان آمریکایی با انجام آزمایشاتی تازه دریافتهاند افرادی که بیشترین مواد غذایی سرشار از آهن هِم (که به طور عمده در گوشت قرمز و سایر فرآوردههای حیوانی موجود است) مصرف میکنند، ۲۶ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.
این مطالعه که ۱۳ اوت در مجله تخصصی Nature Metabolism منتشر شد به تجزیه و تحلیل نمونه خون بیش از ۳۷۵ هزار نفر پرداخته است.
نتایج همچنین نشان داد آهن غیر هِم که در غذاهای گیاهی یافت میشود، هیچ ارتباطی با دیابت نوع ۲ ندارد.
«فرانک هو»، پروفسور تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشگاه هاروارد معتقد است این مطالعه بر اهمیت انتخابهای غذایی سالم در پیشگیری از دیابت تأکید میکند.
به گفته او، کاهش دریافت آهن هِم به ویژه از طریق گوشت قرمز و اتخاذ یک رژیم غذایی گیاهی میتواند راهبرد موثری در کاهش خطر ابتلا به دیابت باشد.
به گزارش دویچهوله به نقل از نشریه پزشکی Health Day، آهن هِم از «هموگلوبین»، پروتئین خون که انتقال اکسیژن در گلبولهای قرمز را تسهیل میکند به دست میآید. این نوع آهن معمولا در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت میشود و راحتتر از آهن غیرهِم جذب بدن میشود.