آیا زلزلههای دریای اژه مناطق خطرناکند
پروفسور گورور در مورد خطرات آتشفشانی نیز گفت که هیچ نشانهای از فعالیت آتشفشانی در جزیره سانتورینی یونان یا در سایر مناطق مشاهده نمیشود.
![آیا زلزلههای دریای اژه مناطق خطرناکند 1 67accd775f15baab71bb4d3b](https://asrturkiye.com/wp-content/uploads/2025/02/67accd775f15baab71bb4d3b.webp)
ناجی گورور، استاد زمین شناسی می گوید زلزلههای اخیر دریای اژه در صورت ادامه و گسترش ممکن است تأثیراتی بر آناتولی بگذارند، اما احتمال چنین وضعیتی را بعید میدانم.
به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک، این استاد زمین شناس با اشاره به اینکه اینگونه زلزلهها معمولاً پس از مدتی متوقف میشوند افزود: آخرین زلزله بزرگ در این منطقه با قدرت 5.3 رخ داد که به دلیل حرکت صفحات زمینشناسی اطراف کشور است. به ویژه، حرکت صفحه آفریقا زیر صفحه آناتولی باعث چنین رخدادهایی میشود.
گورور در ادامه توضیح داد که اینگونه زلزلهها معمولاً فشاری کوتاهمدت وارد کرده و در نهایت متوقف میشوند، و به وقوع سونامی یا تخریب شدید در نواحی ساحلی منجر نخواهند شد. وی همچنین اشاره کرد که با تدابیر مناسب از جمله شناسایی مناطق مستعد سونامی توسط شهرداریها و هشدارهای عمومی، احتمال وقوع مشکلات جدی کاهش یافته است.
پروفسور گورور در مورد خطرات آتشفشانی نیز گفت که هیچ نشانهای از فعالیت آتشفشانی در جزیره سانتورینی یونان یا در سایر مناطق مشاهده نمیشود. وی تصریح کرد: پیش از وقوع یک فوران آتشفشانی، علائم مشخصی از فعالیتهای زیرسطحی وجود دارد که در حال حاضر هیچکدام از این علائم مشاهده نمیشود.
وی در خصوص کاهش سطح آب دریا نیز گفت که این پدیده ارتباطی با زلزله ندارد و علت آن به تغییرات جوی و شرایط اقلیمی مربوط میشود.
او همچنین درباره وضعیت زمینشناسی شهر چاناککاله گفت: چاناککاله شهری با لرزهپذیری بالا نیست و زمین آن بسیار ضعیف است. این منطقه به دلیل قرار گرفتن بین دو گسل مهم، در معرض خطر زلزلههای بزرگ قرار دارد.