آخرین وضعیت منطقه آزاد تجارتی ایران و ترکیه
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اعلام کرد که طرح ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک میان دو کشور در دست بررسی است، اما پیشرفت آن به مذاکرات آتی و توافقات دو طرف بستگی دارد. نشست مربوط به این طرح برای تیرماه برنامهریزی شده است.

ترکیه برای بازرگانان ایرانی یک کریدور کلیدی به شمار میآید؛ بندر مرسین ترکیه نقش مهمی در انتقال کالاهای ایرانی به اروپا و آفریقا ایفا میکند. با این حال، اختلاف در روش محاسبه آمار تجاری (از جمله احتساب یا عدم احتساب صادرات گاز) باعث تفاوت آمارهای ارائهشده از سوی دو کشور شده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، موسایی با اشاره به اینکه تجارت دو کشور پس از کاهش در دوران کرونا مجدداً روند افزایشی پیدا کرده، گفت: در سال ۲۰۲۴ ترکیه حدود ۳۰۰ میلیارد دلار واردات داشته که تنها ۵ میلیارد دلار آن از ایران بوده؛ در حالی که این رقم پیشتر تا ۱۵ میلیارد دلار نیز رسیده بود.
وی افزود که کالاهای پتروشیمی، خشکبار، خرما، زعفران و پسته از مهمترین صادرات ایران به ترکیه هستند. از دلایل افت تجارت نیز تحریمها و محدودیتهای بانکی عنوان شده که موجب افزایش ریسک همکاری با ایران و فرصتسازی برای رقبا شدهاند. ترکیه به دلیل مرز زمینی و اشتراکات فرهنگی و زبانی با ایران، ظرفیت بالایی برای توسعه تجارت دارد.