۱۲ تکنولوژی خیره کننده از چینی ها(+عکس)
امروز شما را با ۱۲ تکنولوژی جذاب از چینی ها آشنا میکنیم که در کشورهای دیگر دیده نمیشوند.

امروز شما را با ۱۲ تکنولوژی جذاب از چینی ها آشنا میکنیم که در کشورهای دیگر دیده نمیشوند. از پهپادهای رقصنده گرفته تا شبکه بسیار گسترده قطارهای فوقالعاده سریع باعث میشوند دید شما به این کشور تغییر کند.
به گزارش گجت نیوز، داستان پیشرفت چین واقعا شگفتانگیز و جذاب است. در گذشته نهچندان دور آنها حتی توانایی تولید سادهترین محصولات صنعتی را نداشتند. هرچند امروزه در زمره پیشرفتهترین کشورهای جهان قرار گرفتهاند. قطعا بهخاطر میآورید که همه شرکتهای چینی را به کپیبرداری از دیگران و ساخت محصولات بیکیفیت متهم میکردند؛ اما الان تکنولوژی چینی ها ترکیبی از نوآوری، دقت و آیندهنگری است.
تکنولوژی برتر چینی ها شما را انگشت بهدهان میگذارد
در ادامه شما را به سفری جذاب در چین خواهیم برد. این مطلب میتواند بهخوبی دید شما را نسبت به چین و امکانات شگفتانگیزی که در اختیار مردم این کشور قرار دارد تغییر دهد.
انرژی پاک با خورشید مصنوعی
چین رهبر جهان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر است و هر ثانیه یک پنل خورشیدی در چین نصب میشود. انتظار میرود که ظرفیت انرژی تجدیدپذیر این کشور تا سال ۲۰۲۵ حتی از ۱۲۰۰ گیگاوات فراتر برود. رقمی که سه برابر ظرفیت کل اتحادیه اروپا است. همچنین پیشبینی میشود بخش انرژی تجدیدپذیر چین تا سال ۲۰۳۰ فرصت سرمایهگذاری ۲.۲ ترلیون دلاری را فراهم کند.
البته تکنولوژی برتر چینی ها در زمینه انرژی پاک تنها به پنلهای خورشیدی محدود نمیشود. آنها یک پروژه پیشرفته بهنام خورشید مصنوعی را نیز توسعه دادهاند. در این پروژه فناوری همجوشی هستهای رخ میدهد تا فرآیند تولید انرژی در هسته خورشید در کره زمین تکرار شود.
چین حتی موفق شده به دمای ۱۵۰ میلیون درجه سلسیوس (چند برابر دمای هسته خورشید) دست یابد. در نتیجه فرآیند همجوشی هستهای ایزوتوپهای هیدروژن با هم ترکیب شده و انرژی بسیار زیادی آزاد میکنند. از آنجایی که در این فناوری خبری از آلودگی یا زبالههای هستهای نیست، موفقیت آن بهمعنی انقلابی بزرگ در جهان خواهد بود.
رقص پهپادها در آسمان
اگر اهل گردشگری باشید، قطعا در بسیاری از کشورها نمایشهای نوری را دیدهاید. هرچند هیچکدام از آنها در برابر رقص پهپادها در آسمان چین جذابیت ندارند. جایی که هزاران پهپاد با هماهنگی کامل در آسمان پرواز میکنند و اشکالی مثل اژدها یا کد QR را شکل میدهند. گاهی هم با همین پهپادها یک داستان کامل در آسمان روایت میشود.
در این نمایش ۵۰۰۰ پهپاد حضور دارند. تکتک آنها باید در موقعیت دقیق قرار بگیرند تا ارائهای بینقص را شاهد باشیم. تصور کنید که هماهنگی آنها میتواند تا چه میزان سخت باشد. چینی ها از ترکیب الگوریتمهای هوش مصنوعی و ردیابی لحظهای GPS برای مدیریت فناوری جذاب خود بهره میبرند. آنها میخواهند به جهانیان نشان دهند که در عرصه ساخت و کنترل پهپاد پیشتاز هستند.
ماشینهای برقی بهتر از تسلا
برای مدتها ایلان ماسک و شرکت تسلا تنها نامهایی بودند که در مورد خوردوهای برقی شنیده میشدند. هرچند اکنون تکنولوژی چینی ها آنقدر پیشرفت کرده است که حتی تسلا را تحت فشار قرار دادهاند. چین بزرگترین بازار خودروهای برقی جهان است و بیش از ۳۰۰ تولیدکننده در آن با هم رقابت میکنند.
در این زمینه نیز برندهایی مثل BYD توانستهاند با سیستم رانندگی خودران، دستیار صوتی و مکانیابی مبتنی بر هوش مصنوعی شهرتی جهانی کسب کنند. در سال ۲۰۲۴ شرکت BYD موفق شد ۴.۳ میلیون دستگاه خودرو بهفروش برساند که در مقایسه با ۱.۷۹ دستگاه خودرو تسلا رقمی قابل توجه محسوب میشود.
آسمانخراش در چند روز
معمولا عادت کردهایم که هنگام ساخت یک بنا چندین ماه داربستها را تحمل کنیم. اگر هم ساخت بنا با تاخیر همراه نشود، پس از گذشت حداقل یکسال آماده خواهد شد. هرچند چینی ها با استفاده از سیستم ساختمان ماژولار این بخش را نیز متحول کرداند.
شرکتهایی مثل Broad Group موفق شدهاند هتلهای ۱۵ طبقه را در تنها ۶ روز بسازند. آنها حتی ساخت برجهای بیش از ۳۰ طبقه در کمتر از یک ماه را نیز در کارنامه خود دارند. این سازهها نهتنها ارزان هستند، بلکه با محیطزیست سازگار دارند و در برابر زلزله نیز دوام میآورند.
تکنولوژی چینی ها در زمینه باتری
مدیرعامل شرکت فورد گفته است که هیچ خودرو برقی در جهان بدون حضور چین ساخته نمیشود. در واقع جیم فارلی به تکنولوژی برتر چینی ها در زمینه باتری اشاره دارد.
شرکتهایی مثل BYD و CATL در زمینه تولید باتریهای فسفات آهن لیتیوم (LFP) و لیتیوم – یونی در سطح جهانی پیشتاز هستند و مرتب هم برای دستیابی به عمر باتری بیشتر، شارژ سریعتر و هزینه کمتر تلاش میکنند. جالب است بدانید که چینی ها تا سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۲۵۰ پتنت را در زمینه تکنولوژی باتری بهثبت رساندهاند.
ربات های همهکاره
اگر وارد هر مرکز خرید بزرگی از چین بشوید، با تعداد زیادی از رباتهای انسانگونه مواجه خواهید شد که باهوش، سریع و توانمند هستند. رشد صنعت هوش رباتیک و هوش مصنوعی در چین واقعا شگفتانگیز است. در برخی شهرها رباتها مسئول تحویل غذا هستند و در برخی دیگر نیز آنها رقصهای هماهنگ را اجرا میکنند.
رباتهای چینی در شرکتها و حتی شبکه برق نیز استفاده میشوند و وظیفه مونتاژ یا تعمیر و نگهداری را بر عهده میگیرند. در چین ۴۵۱ هزار شرکت در زمینه رباتیک فعالیت میکنند.
قطارهای فوقالعاده سریع
چینی ها به شبکه گسترده قطارهای فوقالعاده سریع خود افتخار میکنند و آن را نشانهای از تکنولوژی برتر خود میدانند. در حال حاضر قطارهایی مثل Fuxing Hao با سرعت خیرهکننده ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند و در برخی نمونههای آزمایشی سرعت ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز بهدست آمده است.
شبکه قطارهای تندرو چینی به ۴۰ هزار کیلومتر میرسد که یعنی آنها پیشرفتهترین و بزرگترین سیستم ریلی جهان را در اختیار دارند. در برخی قطارها شبکه 5G فعال شده است و میتوان از تفریحات مرتبط با واقعیت افزوده بهره برد.
هوش مصنوعی DeepSeek
هوش مصنوعی DeepSeek را میتوان یک شوک بزرگ به شرکتهای غربی دانست. برخلاف ChatGPT کاربران میتوانند از دیپسیک بهصورت رایگان استفاده کنند. همچنین این مدل هوش مصنوعی قادر است با صرف انرژی بسیار کمتر همان کیفیت را ارائه دهد.
تکنولوژی چینی ها در زمینههای مختلف پیشرفتهای شگرفی را بهخود دیده است؛ اما آنها در زمینه تراشه همچنان عقب هستند. نگاهی به وضعیت هواوی بیندازید تا بهخوبی متوجه ماجرا شوید.
تکنولوژی برتر چینی ها در کشتیسازی
زمانی کرهجنوبی و ژاپن اربابان بلامنازع صنعت کشتیسازی جهان بودند. هرچند در سالهای اخیر چین توانسته با اقتدار آنها را کنار بزند. اکنون یک کارخه کشتیسازی در چین بهتنهایی بیشتر از تمامی شرکتهای آمریکایی کشتی تولید میکند.
آمارها از تکنولوژی برتر چینی ها در این زمینه حکایت دارند. چراکه ۵۰.۲ درصد از کل خروجی کشتیسازی جهان در اختیار چین قرار دارد و پس از آن کرهجنوبی و ژاپن بهترتیب با سهم ۲۶ و ۱۶.۵ درصدی در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
تکنولوژی چینی ها در تاکسیهای پرنده
بسیاری از ما هنوز به سریع ترین خودروهای جهان دل خوش کردهایم و فکر میکنیم که رویای ماشینهای پرنده بهاین زودی محقق نخواهد شد. هرچند چینیها بازار خودروهای پرنده را کاملا جدی گرفتهاند. چندی پیش نیز شاهد پرواز تاکسی پرنده بدون راننده شرکت EHANG از فرودگاه بینالمللی چینگیانگ بودیم.
شرکتهای چینی باور دارند که خودروهای پرنده بهبلوغ کافی نزدیک میشوند و تا سال ۲۰۳۵ آسمان پکن حسابی شلوغ خواهد شد.
شبکه 6G و رایانش کوانتومی
شرکتهایی مثل هواوی در حال عرضه شبکه ۵.5G در چین هستند. شبکهای که بر پایه فناوری 5G ساخته شده است و میتواند پیشرفتهای بزرگی را در زمینه ارتباطات بهارمغان بیاورد. علاوه بر اینها شرکتهای چینی میخواهند با توسعه شبکه 6G امکان ارتباط درون تراشهای و بینتراشهای را فراهم کنند.
این شبکه با ارتباط فوقالعاده سریع خود مسیر ماشینهای خودران را نیز هموار خواهد کرد. چراکه امکان ارتباط لحظهای خودروها با یکدیگر و زیرساختهای اطراف و ماهوارهها را فراهم میکند.
تکنولوژی چینی ها همچنین پیشرفتهای زیادی در زمینه رایانش کوانتومی داشته است. آنها نمونه اولیه رایانه کوانتومی JiuZhang را با موفقیت توسعه دادهاند. یک رایانه قدرتمند که سرعت محاسباتی آن نسبت به مدل پیشین تا یک میلیون برابر بیشتر است.
ویرایش ژنتیکی و ساخت ابرانسان
تاکنون از تکنولوژی برتر چینی ها در عرصههای مختلف سخن گفتهایم. حالا بیایید نگاهی به جنبه منفی این ماجرا نیز داشته باشیم. چین جزء کشورهایی است که توانسته در عرصه ویرایش ژنتیکی عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. در نتیجه این فناوری دانشمندان میتوانند ژن خاصی را حذف کنند، تغییر دهند یا حتی جایگزین نمایند. برای اینکار نیز از فناوری کریسپر (CRISPR-Cas9) استفاده میکنند.
مشکل اینجاست که در سال ۲۰۱۸ یک دانشمند چینی بهنام هه جیان کویی اعلام کرد دو نوزاد با ژنهای ویرایششده را متولد کرده است. بهگفته دانشمند چینی آنها اکنون در برابر ویروس HIV مقاوم هستند. هرچند این اتفاق با واکنشهای منفی و تند جامعه علمی مواجه شد. بسیاری نگران هستند که چینی ها از این تکنولوژی برای ساخت ابرانسان و اهداف نظامی استفاده کنند.
دولت چین در ابتدا دانشمند جنجالی را به ۳ سال زندان محکوم کرد؛ اما کمی بعد او از زندان آزاد شد تا به پژوهشهای خود ادامه دهد. همین نیز نگرانیها را دو چندان کرده است.