بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو
سلامت و زیبایی

نشانه های کورتیزول بالا، هورمونی که شما را استرسی می کند

کورتیزول که با نام مستعار “هورمون استرس” شناخته می شود.

کرمان موتور

 شاید این احساس را بشناسید که قلبتان تند می‌زند، معده‌تان داخل دهان تان است و مغزتان از فکر کردن دست بر نمی‌دارد؟! و اینها یعنی کورتیزول شروع به کار کرده است. کورتیزول که با نام مستعار “هورمون استرس” شناخته می شود، هورمونی است که در زمان بحران رخ می نمایاند. اما نکته اینجاست – وقتی از رفتن امتناع می کند، باعث هرج و مرج بزرگی در بدن می شود. در واقع کورتیزول در دوزهای کوچک، فوق العاده مفید است. شما را هوشیار، متمرکز و آماده برای مقابله با موقعیت های سخت نگه می دارد.

به گزارش خبرنامه اما وقتی دائما بالاست، چه؟ در آن زمان است که مشکلات شروع می شوند، مانند خستگی، افزایش وزن، بد خوابی، اضطراب، ایمنی پایین.

اما دقیقا چه چیزی باعث افزایش کورتیزول می شود؟ ما در این مقاله خواهیم دید که چه چیزهایی کورتیزول را بالا می برند. نشانه های کورتیزول بالا را نیز خواهیم دید. با خبرنامه همراه باشید!

نشانه های کورتیزول بالا

کورتیزول بالا می تواند علائم مختلفی ایجاد کند. بسته به اینکه چه چیزی باعث افزایش سطح کورتیزول شما می شود یا اینکه سطح کورتیزول چقدر منبع قابل اعتماد است، علائم می تواند متفاوت باشد.

علائم و نشانه های کورتیزول بالا عبارتند از:

افزایش وزن، بیشتر در اطراف صورت و شکم
آکنه
نازک شدن پوست
کبودی بدن به صورت بی دلیل
صورت برافروخته
کند شدن بهبودی
ضعف عضلانی
خستگی شدید
تحریک پذیری
مشکل در تمرکز
فشار خون بالا
سردرد

دلایل افزایش سطح کورتیزول
هنگامی که سطح کورتیزول پایین است، هیپوتالاموس هورمون آزاد کننده کورتیکوتروفین (CRH) را آزاد می کند، که غده هیپوفیز قدامی را تحریک می کند تا هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) را آزاد کند. سپس ACTH باعث می شود که غده آدرنال کورتیزول بیشتری ایجاد و آزاد کند.

نشانه های کورتیزول بالا هر چه که باشد، دلایل مختلفی برای بروز آن وجود دارد که چرا غده فوق کلیوی ممکن است کورتیزول بیش از حد ترشح کند.

استرس
استرس باعث ترکیبی از سیگنال‌های درون بدن از سوی هورمون‌ها و اعصاب می‌شود. این سیگنال ها باعث می شوند که غدد فوق کلیوی شما هورمون هایی از جمله آدرنالین و کورتیزول را ترشح کنند.

نتیجه افزایش ضربان قلب و انرژی به عنوان بخشی از پاسخ جنگ یا گریز است. این روش بدن شما برای آماده سازی خود برای موقعیت های بالقوه خطرناک یا مضر است.

کورتیزول همچنین به محدود کردن عملکردهایی که در شرایط جنگ یا گریز ضروری نیستند کمک می کند. هنگامی که تهدید از بین رفت، هورمون های شما به سطح معمول خود باز می گردند و عملکردهای بدن به سطوح معمولی می رسند.

اما وقتی تحت استرس دائمی هستید، این واکنش همیشه خاموش نمی شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض کورتیزول و سایر هورمون های استرس می تواند تقریباً بر تمام فرآیندهای بدن شما تأثیر منفی بگذارد. این روند می تواند خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

مشکلات غده هیپوفیز
غده هیپوفیز در پایه مغز شما قرار دارد. گاهی از این غده به عنوان “غده اصلی” یاد می شود زیرا با ترشح هورمون ها بسیاری از عملکردهای بدن را کنترل می کند و به کنترل آنها کمک می کند.

مشکلات مربوط به غده هیپوفیز، مانند تومورهای سرطانی هیپوفیز، می تواند باعث کاهش یا تولید بیش از حد هورمون هایی از جمله ACTH شود که سپس غدد فوق کلیوی را تحریک می کند تا کورتیزول بیشتری ترشح کند.

تومورهای غده فوق کلیوی
غدد فوق کلیوی شما بالای هر کلیه قرار دارند. تومورهای غده آدرنال می توانند خوش خیم (غیر سرطانی) یا بدخیم (سرطانی) و از نظر اندازه متفاوت باشند. هر دو نوع می توانند سطوح بالایی از هورمون ها از جمله کورتیزول را ترشح کنند.

علاوه بر این، اگر تومور به اندازه‌ای بزرگ باشد که به اندام‌های مجاور فشار وارد کند، ممکن است متوجه درد یا احساس پری در شکم خود شوید.

تومورهای آدرنال معمولاً خوش خیم هستند و تقریباً در 1 نفر از هر 10 نفر یافت می شود که آزمایش تصویربرداری از غده آدرنال دارد. سرطان آدرنال بسیار نادرتر است.

عوارض دارویی
برخی از داروها می توانند باعث افزایش سطح کورتیزول شوند.

اگر داروهای کورتیکواستروئیدی را در دوزهای بالا یا برای مدت طولانی مصرف کنید، می‌توانند باعث افزایش سطح کورتیزول شوند.

یافتن دوز مناسب و مصرف کورتیکواستروئیدها طبق تجویز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سطوح بالای کورتیزول کمک کند.

هرگز نباید داروهای استروئیدی را بدون کاهش تدریجی یا صحبت با پزشک قطع کنید. توقف ناگهانی می تواند باعث نارسایی آدرنال شود، جایی که غده فوق کلیوی از کار می افتد.

کلام پایانی

نشانه های کورتیزول بالا را دیدیم. به هر روی دلیل این افزایش هر چه که باشد می بایست آن را برطرف کنید که بدن دچار عواقب دیگری نشود.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا