در مدرسه ابتدایی “مزوپوتامیا” در منطقه “کایاپینار” ترکیه، پروژهای تحت عنوان “طراحی شهر آینده” در راستای الگوی آموزشی قرن ترکیه راهاندازی شده است که هدف آن، تقویت قدرت تخیل کودکان، بهبود ارتباطات آنان با همسالان و خانوادهها، کاهش وابستگی به تکنولوژی و ترویج آگاهی در مورد بازیافت و مدیریت پسماند است.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در این پروژه، از 1740 دانشآموز این مدرسه خواسته شد تا ساختمانهایی که دوست دارند در شهرهای آینده ببینند را با استفاده از مواد بازیافتی طراحی کنند. در این فرآیند که تقریباً یک ماه به طول انجامید، 500 دانشآموز مدلهای مختلفی از شهرهای ایدهآل خود را ساختند که 100 مدل از آنها در یک نمایشگاهی تحت عنوان “شهر مزوپوتامیا” در مدرسه به نمایش گذاشته شد.
در این نمایشگاه مدلهایی همچون “باغ صلح”، “کتابخانه چوبی”، “پناهگاه حیوانات بدون دیوار” و “باغ میوه ارگانیک” توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
به گفته محمد باهتین پارلاکلی، مدیر مدرسه، این پروژه علاوه بر جنبههای هنری، دروس ریاضی، علوم و زبان ترکی را نیز در بر میگرفت و همچنین درآن ، تاکید زیادی بر استفاده از مواد بازیافتی در ساخت ماکتها بود.
مالیک کرم بینگول، یکی از دانشآموزان نیز گفت: ما تلاش زیادی کردیم و خانهها و شهرهایی که در ذهن داشتیم را ساختیم. این پروژه باعث شد که به جای استفاده از تکنولوژی، روی تخیل و مهارتهای دستی خود تمرکز کنیم.
این پروژه نه تنها به تقویت مهارتهای اجتماعی و احساسی کودکان کمک کرده، بلکه باعث ارتقاء آگاهی آنها در زمینه بازیافت و حفاظت از محیط زیست نیز شده است.