سود سپردههای بانکی پس از 52 ماه از تورم پیشی گرفت
سود سپردههای بانکی در ماه مارس 2025 به میزان 39.18 درصد بازده سالانه واقعی داشت که برای اولین بار پس از اکتبر 2020، از نرخ تورم پیشی گرفت.

بر اساس دادههای موسسه آمار ترکیه (TÜİK)، در دوره ماه مارس 2025، بررسی بازده واقعی ابزارهای سرمایهگذاری نشان داد که در حالی که برخی از این ابزارها به سرمایهگذاران زیان وارد کردند، تنها سود سپردهها توانست بازده مثبت داشته باشد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از سی ان ان ترک در این دوره، اوراق قرضه داخلی دولت (DİBS) زیان 5.05 درصدی، دلار زیان 16.14 درصدی، یورو زیان 16.65 درصدی و شاخص BIST 100 زیان 18.35 درصدی برای سرمایهگذاران به همراه داشت. در مقابل، سود سپردهها با 0.78 درصد بازده واقعی مثبت توانست سرمایهگذاران خود را سودمند کند.
سود سپردهها در ماه مارس 2025 به میزان 39.18 درصد بازده سالانه واقعی داشت که برای اولین بار پس از اکتبر 2020، از نرخ تورم پیشی گرفت. این وضعیت نشاندهنده تاثیر سیاستهای نرخ بهره بالا است که موجب کارآمدتر شدن فرآیند جذب منابع توسط بانکها شده است.
“ارن چاشکورلو”، عضو هیئت علمی دانشگاه، در ارزیابی خود از برنامههای مقابله با تورم که توسط مدیریت اقتصادی کشور انجام شده است، گفت که با کاهش تورم، نرخ سود سپردهها افزایش یافته و سرمایهگذاران به جای ارز و طلا، به سمت لیر ترکیه هدایت شدهاند. وی همچنین افزود که بانکها با همکاری بانک مرکزی ترکیه (TCMB) و سازمان نظارت بر بانکها (BDDK) توانستهاند با ارائه نرخهای بالای سود سپرده، منابع را جذب کنند.
“چاشکورلو” همچنین اشاره کرد که سود سپردهها در ماه مارس با وجود مالیاتهای مربوطه توانست بازده واقعی مثبت ایجاد کند و پس از مدتها، توجه سرمایهگذاران را به سپردههای لیر ترکیه به عنوان یک پناهگاه امن برای سرمایهگذاری جلب نماید. او همچنین تأکید کرد که در پایان سهماهه دوم سال، باید ارزیابی مجددی از پایداری روند بازدهی مثبت سپردهها و ادامهدار بودن این روند انجام شود.
نکته مهم این است که سود سپردهها در ماه مارس با 39.18 درصد بازده سالانه، پس از 52 ماه، برای اولین بار از نرخ تورم پیشی گرفت و تنها ابزار سرمایهگذاری بود که توانست به سرمایهگذاران بازده مثبت واقعی ارائه دهد.