سرطان بیماری آزار دهنده و پر هزینهای که بنا بر دلائل مختلف همچون ژنتیک، استرس، مواد شیمایایی و تغذیه نامناسب و استفاده زیاد از فست فودها و چربیها و کم تحرکی بروز میکند.
به گزارش فارس، مردان نسبت به زنان بیشتر به سرطان مبتلا میشوند و جان خود را به علت ابتلا به سرطان از دست میدهند. سرطان پروستات، کولورکتال (روده بزرگ)، سرطان ریه و سرطان پوست شایعترین سرطانها در مردان هستند.
آگاهی در مورد این سرطانها و اقداماتی که میتوانیم برای پیشگیری از آنها یا تشخیص زودهنگام آنها انجام دهیم، ممکن است باعث نجات جانمان شود. تشخیص زود هنگام به معنی پیدا کردن سرطان زمانی است که توده کوچک است، گسترش نیافته و ممکن است درمان آن آسانتر باشد.
بعضی عوامل خطر، مانند افزایش سن را نمیتوانیم کنترل کنیم. اما بسیاری از این عوامل قابل کنترل هستند. در واقع، اقداماتی وجود دارد که میتوانیم هر روز برای پیشگیری از ابتلا به سرطان انجام دهیم.
سید محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی درباره «شایعترین بیماریهای اورولوژی مرتبط با سبک زندگی»، گفت:سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطانها در مردان است و عوامل خطر زیادی مثل سن، ژنتیک و سبک زندگی (رژیم غذایی نامناسب، چاقی، کم تحرکی) در ایجاد آن نقش دارند.
وی به سرطان مثانه نیز اشاره کرده و افزود: این سرطان ارتباط نزدیکی با عواملی مثل سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص و عفونتهای مزمن دستگاه ادراری دارد. سنگهای کلیه نیز جزءشایعترین بیماریهای این بخش به شمار میرود. مصرف کم آب، رژیم غذایی نامناسب (مصرف زیاد نمک، پروتئین حیوانی) و چاقی از عوامل خطر برای تشکیل سنگ کلیه هستند.
ضیایی گفت: اگرچه عوامل ژنتیکی در بروز این بیماریها نقش دارد، اما سبک زندگی و رژیم غذایی نیز در پیشرفت این بیماری تاثیرگذارند.
این پزشک متخصص به پیشرفتهای جراحی کم تهاجمی در اورولوژی اشاره کرده و گفت: در سالهای اخیر، پیشرفتهای چشمگیری در زمینه جراحیهای کم تهاجمی در اورولوژی صورت گرفته است.
وی متذکر شد: این روشها شامل تکنیکهایی مثل لاپاراسکوپی و روباتیک هستند که مزایای زیادی برای بیمار دارند؛ از جمله برشهای کوچکتر و خونریزی کمتر ودرد کمتردارد.
ضیایی تصریح کرد: این روش جراحی دوره نقاهت کوتاهتر و زیبایی بهتر در محل جراحی دارد.
این ارولوژیست تاکید کرد: اینکه چند درصد از اعمال جراحی در این بخش به روشهای کم تهاجمی در ایران انجام شود مشخص نیست، اما به طور کلی، روند رو به افزایش است و در اکثر مراکز پیشرفته اورولوژی از این روشها استفاده میشود.