توجه ویژه به ساخت «کشتی سبز» در ترکیه
همزمان با شتاب گرفتن روند انتقال از منابع فسیلی به منابع انرژی تجدید پذیر در جهان، تقریباً 65 درصد از قایقهایی که توسط کارخانههای کشتیسازی ترکیه در سال 2023 به آب انداخته شدهاند "کشتی های سبز" هستند.
انتقال از منابع فسیلی به منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر در بسیاری از مناطق در سراسر جهان، از تولید برق گرفته تا خودروهای الکتریکی و کشتیهای سوخت سبز، سرعت میگیرد.
به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در این زمینه، صنعت کشتیرانی ترکیه نیز بر تولید کشتی سبز متمرکز است که هدف آن به حداقل رساندن انتشار گاز کربن در مصرف سوخت کشتیها است.
در این زمینه، کارخانههای کشتیسازی ترکیه کشتیهای زیادی مانند کشتیهای برقی، کشتیهای مسافربری LNG (گاز طبیعی مایع) و یدککشهای بندر برقی را در سال 2023 تولید کردند.
تامر کران، رئیس هیئت مدیره اتاق بازرگانی دریایی استانبول و مرمره، اژه، مدیترانه و دریای سیاه در گفتگو با خبرنگار آنادولو در رابطه با کار کارخانههای کشتیسازی ترکیه گفت که ترکیه به کشوری تبدیل شده که در ساخت، تعمیر، نگهداری و تعمیر کشتی به موفقیتهای بزرگی دست یافته است.
او اظهار داشت: از سال 2023 تعداد کارخانههای کشتیسازی ما به 85 و ظرفیت تولید سالانه ما به 4.8 میلیون تن افزایش یافته است.
کران مهم ترین بازار صنعت کشتیسازی ترکیه را اروپا دانست و گفت: قرارداد سبز اتحادیه اروپا منجر به تغییر جهت به سمت حوزههای مختلف و در این زمینه افزایش سفارش برای سوختهای سازگار با محیط زیست، سوخت جایگزین و کشتیهای هیبریدی شده است.
کران خاطرنشان کرد: صنعت کشتیسازی که در بحران اقتصادی جهانی 2008 و پس از آن در دوره همهگیری جهانی در دریافت سفارشهای جدید کشتیسازی با مشکل مواجه بود، با توجه به این وضعیت جدید، علاوه بر پروژههای صنایع دفاعی و فعالیتهای تعمیر و نگهداری، به کشتیسازی با هدف ویژه روی آورد.
او با تاکید بر اینکه آنها خودروهای دریایی با ارزش افزوده بالایی را در کارخانههای کشتیسازی خود تولید میکنند، گفت: صنعت کشتیسازی ما مفتخر است که اولینها و نوآوریهای زیادی را در این فرآیند تحول سریع تولید میکند. تقریباً 60 درصد کشتیهای تولید شده در کارخانههای کشتیسازی ما، کشتیهای سبز هستند.