میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
ترکیه

ترکیه به کشوری تاثیرگذار در حل بحران های جهانی تبدیل شده است

ترکیه دیپلماسی موثری را در مناطق بحرانی مانند جنگ روسیه و اوکراین، تنش آذربایجان و ارمنستان، سوریه و لیبی و اخیراً اقداماتی را برای حل مناقشه بین سومالی و اتیوپی انجام داده است.

کرمان موتور

در سالهای اخیر نقشی که رئیس جمهور ترکیه به عنوان یک میانجی در بحران های بین المللی ایفا کرده،ترکیه را به یک کشور کلیدی در حل مشکلات منطقه تبدیل کرده است.

به گزارش عصرترکیه به نقل از آناتولی، در این مدت ترکیه دیپلماسی موثری را در مناطق بحرانی مانند جنگ روسیه و اوکراین، تنش آذربایجان و ارمنستان، سوریه و لیبی و اخیراً اقداماتی را برای حل مناقشه بین سومالی و اتیوپی انجام داده است.

گردهمایی وزرای خارجه روسیه و اوکراین در ترکیه در چارچوب فعالیت‌های میانجی‌گری در حاشیه دومین مجمع دیپلماتیک آنتالیا که در 10 مارس 2022 در آنتالیا برگزار شد، یکی از تحولاتی بود که در افکار عمومی بین‌المللی طنین انداز شد. در حالی که ترکیه میزبان نشست هیئت های مذاکره کننده روسیه و اوکراین در 28 تا 30 مارس 2022 بود، نقش اصلی را در امضای “توافقنامه ابتکاری دانه دریای سیاه” در 22 ژوئیه 2022 ایفا کرد.

توافق نامه امضا شده در استانبول مورد قدردانی افکار عمومی بین المللی قرار گرفت و دلیل آن کمک به کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی بود. همچنین ترکیه نقش میانجی را در تبادل زندانیان بین روسیه و اوکراین در 22 سپتامبر 2022 ایفا کرد.

در آگوست امسال، MİT جامع ترین عملیات مبادله در دوره اخیر را انجام داد که شامل تبادل متقابل 26 نفر در زندان های ایالات متحده آمریکا، آلمان، لهستان، اسلوونی، نروژ، روسیه و بلاروس بود. تبادل زندانیان با هماهنگی MİT به عنوان جامع ترین تبادل گروگان بین ایالات متحده آمریکا، روسیه و آلمان در سال های اخیر در تاریخ ثبت شد.

رهبری تلاش برای توقف ارسال اسلحه و مهمات به اسرائیل

تحت رهبری ترکیه، 52 کشور و 2 سازمان بین المللی و منطقه ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد (UNSC) درخواست کردند تا از ارسال سلاح و مهمات به اسرائیل جلوگیری کند.52 کشور، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی نامه مشترکی را امضا کردند که تحت رهبری ترکیه آغاز شد. ترکیه همچنین از جمله کشورهایی بود که برای تبادل اسرا و برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و فلسطین روابط دیپلماتیک برقرار کرد، هرچند این روندها به دلیل سیاست های تهاجمی اسرائیل نتوانست به نتیجه برسد.

دیپلماسی بشردوستانه در بحران سوریه

در حالی که ترکیه از روز آغاز بحران سوریه به فعالیت های دیپلماتیک خود برای حل بحران سوریه ادامه داده است، سیاستی اصولی و بشردوستانه را در خصوص مشکل پناهجویان ناشی از این بحران در پیش گرفته است. ترکیه عملیات نظامی مهمی را علیه سازمان‌های تروریستی انجام داده است که از بی‌ثباتی در منطقه سوء استفاده می‌کنند و به این ترتیب از تشکیل یک کریدور ترور در مرزهای خود جلوگیری کرد.

ترکیه همچنین در دوره پس از 8 دسامبر که رژیم اسد سرنگون شد، دیپلماسی مؤثری را برای اینکه روند در سوریه بدون مشکل تکمیل شود انجام و به مذاکرات خود با دو بازیگر مهم ، روسیه و ایران ادامه داد.

همچنین اردوغان که پس از روی کار آمدن دولت موقت در سوریه تلاش هایی را برای تضمین صلح و ثبات در منطقه انجام داده است، در 10 دسامبر اولین دیدار خود را با مارک روته دبیرکل ناتو داشت. اردوغان در این دیدار تاکید کرد که کشور باید توسط مردم سوریه اداره شود و ترکیه تمام تلاش خود را برای ساختن یک سوریه عاری از تروریسم و ​​کل انجام خواهد داد. رئیس جمهور اردوغان که در همان روز با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان نیز دیدار کرد، به علی اف گفت که ترکیه به حمایت از مردم سوریه برای ایجاد ثبات دائمی در سوریه ادامه خواهد داد.اردوغان که پس از دیدار با علی اف در تماس تلفنی با جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا صحبت کرد، بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی سوریه و دستیابی به ثبات تاکید کرد.

اردوغان در ادامه دیپلماسی تلفنی خود با اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفتگو کرد و خطاب به او گفت که ترکیه باید از مردم سوریه برای پاکسازی سوریه از عناصر تروریستی، تضمین وحدت آن، حفاظت از تمامیت ارضی و اطمینان از اینکه همه مردم سوریه در صلح و آرامش زندگی می کنند، با تمام توان خود حمایت کند.

او همچنین در گفت و گوی تلفنی خود با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان اظهار داشت که ترکیه به کار خود با هدف سوریه عاری از تروریسم ادامه خواهد داد.

اردوغان در 12 دسامبر در فرودگاه اسنبوغا از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که به ترکیه آمده بود استقبال کرد. اردوغان در سخنرانی پذیرش خود تاکید کرد که ترکیه در درجه اول اقدامات پیشگیرانه را برای امنیت ملی خود علیه تمامی سازمان های تروریستی به ویژه گروه های تروریستی PKK/PYD/YPG و داعش که در سوریه فعالیت می کنند و منبع تهدید ترکیه هستند، انجام خواهد داد.انتظار می رود که تماس های رئیس جمهور اردوغان در زمینه سوریه در این هفته ادامه یابد.

میز صلح در بحران سومالیلند در ترکیه برپا شد

بحران سومالیلند که مدتی است بین اتیوپی و سومالی در جریان بوده نیز با میانجیگری ترکیه حل شده است.”حسن شیخ محمود ” رئیس جمهور سومالی و “ابی احمد” نخست وزیر اتیوپی که در آنکارا به میزبانی اردوغان دیدار کردند، برای حل بحرانی که حدود یک سال است بین دو کشور ادامه دارد به توافق رسیدند.

در بیانیه اتیوپی و سومالی آمده است که طرفین توافق کردند که از اختلاف نظرها و موضوعات بحث برانگیز دست بکشند و مصمم به سمت رفاه مشترک پیش بروند و تصمیم گرفتند تا پایان فوریه 2025 با تسهیل روندها، مذاکرات فنی را آغاز کرده و ظرف 4 ماه  به توافق برسند . با گام های برداشته شده با میانجیگری ترکیه، مشکلی که بین دو کشور همسایه آغاز شده و به یک بحران منطقه ای تبدیل شده بود ، شروع به حل شدن کرده است.

رئیس جمهور اردوغان نیز درگیر اختلاف سودان و امارات است

ترکیه با ادامه نقش خود به عنوان یک کشور کلیدی در حل و فصل اختلافات بین کشورها، اخیراً برای مناقشه بین سودان و امارات متحده عربی وارد عمل شد.رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز جمعه 13 دسامبر در تماس تلفنی با عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت سودان، به میانجیگری برای حل تنش با امارات متحده عربی پیشنهاد داد.

رئیس جمهور اردوغان با یادآوری اینکه ترکیه روند آنکارا را برای حل مناقشه بین سومالی و اتیوپی آغاز کرده است، گفت: ترکیه همچنین می تواند برای حل مناقشات سودان و امارات، تضمین صلح و ثبات در سودان، حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور وارد عمل شود.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا