بلیط هواپیما فلای تودی
میزیتو

بهترین روش‌های جلوگیری از پریود شدن

خیلی از خانم‌ها، احتمالا بارها آرزو کرده‌اند که کاش می‌شد پریودشان را به عقب بیندازند.

کرمان موتور
خیلی از خانم‌ها، احتمالا بارها آرزو کرده‌اند که کاش می‌شد پریودشان را به عقب بیندازند. تصورش را بکنید؛ واقعا چه کسی دوست دارد وسط یک سفر تفریحی پریود باشد یا مثلا در یک مراسم مهم از درد سینه یا نفخ ناشی از پریود عذاب بکشد؟ خبر خوب این است که می‌توان با استفاده از داروهای هورمونی و برخی از روش‌ها، پریود را به ‌تعویق انداخت. البته بعضی از افراد به سراغ درمان‌های طبیعی می‌روند اما خیلی از آن هیچ پایه‌ی علمی ندارند و فقط بر اساس تجربه بیان می‌شوند.
به گزارش دیجی مگ، کافیست در اینترنت راهکارهای عقب انداختن پریود در سفر را جست‌وجو کنید، آن وقت خواهید دید که با لیست بلند بالایی از انواع دارو و ورزش گرفته تا نوشیدن آب با سرکه سیب مواجه می‌شوید؛ اما واقعا کدام ‌یک از این‌ها برای جلوگیری از پریود شدن موثر هستند؟ اگر تا انتهای این مطلب همراه ما باشید، به شما اطمینان می‌دهیم که جواب سوال خود را پیدا خواهید کرد.
چیکار کنیم در سفر پریود نشویم؟
اگر به دنبال راهی برای عقب انداختن پریود در سفر هستید باید بگوییم یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از پریود شدن فوری خانگی، استفاده از قرص‌ها است. داروهای مختلفی وجود دارند که با تغییر در تعادل هورمون‌ها، خونریزی ماهانه را به تعویق می‌اندازند. از میان این داروها، قرص ال ‌دی (LD)، دوفاستون (Duphaston) و نورتیسترون (Norethisterone) جزو رایج‌ترین گزینه‌ها هستند. هر یک از داروها در شرایط خاص می‌توانند به تعویق انداختن پریود کمک کنند و انتخاب بهترین گزینه، به وضعیت هورمونی بدن، شرایط پزشکی فرد و هدف مصرف بستگی دارد. توصیه می‌کنیم حتما پیش از شروع مصرف هر دارو، با پزشک مشورت کنید تا از بی‌خطر بودن آن برای بدن خود مطمئن شوید. در ادامه بیشتر درباره انواع دارو برای جلوگیری از پریود شدن صحبت می‌کنیم.
۱. استفاده از قرص‌های ضد بارداری ترکیبی (استروژن و پروژسترون)
قرص‌های ضد بارداری ترکیبی که حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند، به‌طورمعمول برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌شوند. این قرص‌ها می‌توانند به تنظیم سیکل قاعدگی کمک کرده و در مواقع ضروری برای تاخیر در پریود هم کاربرد داشته باشند. برای جلوگیری از پریود در سفر، می‌توانید این قرص‌ها را طوری مصرف کنید که خونریزی قاعدگی عقب بیفتد. معمولا در بسته‌بندی‌های این قرص‌ها، ۲۱ عدد قرص وجود دارد که پس از اتمام آن‌ها یک وقفه هفت روزه برای خونریزی پیش می‌آید.
اگر قصد دارید که پریودتان در طول سفر به تاخیر بیفتد، می‌توانید این وقفه را حذف کرده و بلافاصله از بسته جدید شروع کنید. به‌این‌ترتیب، پریود شما در تاریخ مورد نظر آغاز نخواهد شد. البته قبل از اقدام به چنین تغییری، توصیه می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید و از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری کنید.
قرص ال ‌دی یکی از پرکاربردترین داروهای ترکیبی حاوی استروژن و پروژسترون است که علاوه بر پیشگیری از بارداری، در تعویق قاعدگی هم نقش موثری دارد. استفاده از این قرص، به‌ویژه برای افرادی که به دنبال روش‌های کم عارضه و قابل پیش‌بینی هستند، توصیه می‌شود.
نحوه مصرف قرص ال ‌دی برای به ‌تاخیر انداختن پریود
مصرف قرص ال ‌دی از روز ۵ تا ۷ سیکل قاعدگی شروع شده و بعد از ۲۱ روز مصرف، خونریزی شما آغاز می‌شود. اگر نمی‌خواهید پریود شوید، باید مصرف قرص را بدون وقفه تا روز مورد نظرتان ادامه دهید. در صورتی‌که در این مدت دچار لکه ‌بینی شدید، می‌توانید موقتا روزی دو قرص بخورید تا لکه‌ بینی قطع شود و سپس دوباره به مصرف روزانه یک عدد برگردید.
اما حواستان باشد که مصرف خودسرانه قرص ممکن است عوارضی جدی برایتان داشته باشد؛ حتی اگر فقط برای مناسبت‌هایی مثل سفر آن را انتخاب کرده باشید. به خاطر داشته باشید، افرادی که فشار خون بالا، بیماری‌های کبدی، سابقه لخته خون یا سرطان دارند، به هیچ‌ وجه نباید از این دارو استفاده کنند.
عئارض
۲. قرص‌های ضد بارداری اورژانسی
این قرص‌ها معمولا برای جلوگیری از بارداری پس از رابطه جنسی بدون پیشگیری مصرف می‌شوند اما در شرایط خاص، برخی افراد از آن‌ها برای تاخیر در پریود استفاده می‌کنند. مصرف این قرص‌ها می‌تواند به‌طور موقت هورمون‌های بدن شما را تغییر دهد و سبب تاخیر در شروع پریود شود. این روش اغلب برای تاخیر طولانی‌ مدت در قاعدگی توصیه نمی‌شود ولی اگر شرایط خاصی دارید که باید فوری پریود خود را عقب بیندازید، شاید پزشک این داروها را تجویز کند. در صورت استفاده از قرص‌های ضد بارداری اورژانسی برای به جلوگیری از پریود شدن، باید دستور پزشک را به‌ دقت رعایت کزده و از مصرف مکرر آن‌ها خودداری کنید زیرا می‌تواند تأثیرات منفی روی هورمون‌های بدن داشته باشد.
۲. قرص‌های پروژسترونی
نورتیسترون یکی از داروهای پروژسترونی است که به‌طور خاص برای جلوگیری از پریود شدن تجویز می‌شود. این دارو معمولا سه تا چهار روز قبل از شروع پریود مصرف می‌شود و به شما کمک می‌کند تا خونریزی عادت ماهانه خود را به تأخیر بیندازید. اگر می‌خواهید از این روش برای سفر استفاده کنید، باید به‌ موقع قرص‌ها را شروع کنید؛ چون بعد از قطع مصرف نورتیسترون، پریود شما طی دو تا سه روز شروع می‌شود. در ادامه بیشتر درباره این قرص صحبت می‌کنیم.
۳. قرص دوفاستون؛ تنظیم چرخه با پروژسترون مصنوعی
دوفاستون یکی دیگر از قرص‌های پرکاربرد برای تنظیم و عقب انداختن پریود محسوب می‌شود. ماده‌ی فعال این دارو یعنی دیدروژسترون، نوعی پروژسترون مصنوعی است که در درمان مشکلات هورمونی مانند قاعدگی نامنظم، آندومتریوز و ناباروری نقش دارد. دوفاستون با تنظیم میزان پروژسترون در بدن، به کنترل رشد و ریزش طبیعی دیواره رحم کمک می‌کند.
در حالت کلی سطح هورمون‌های جنسی در بدن، تحت تاثیر عملکرد غده‌هایی مثل هیپوفیز و تخمدان‌ها قرار دارد؛ در نتیجه مصرف قرص‌هایی مثل دوفاستون می‌تواند این تعادل را موقتا تغییر دهد. پس اگر بار دیگر با خود فکر کردید که چیکار کنم پریودم عقب بیوفتد، این دارو را فراموش نکنید. دوفاستون با جبران کمبود پروژسترون، چرخه قاعدگی را به وضعیت طبیعی نزدیک می‌کند و معمولا بین ۳ تا ۸ روز پس از قطع مصرف، خونریزی آغاز می‌شود. اگر این اتفاق نیفتاد، شاید علت آن عدم تعادل سایر هورمون‌ها (به‌ویژه استروژن) باشد. به همین دلیل، پزشکان گاهی داروهای مکمل هم تجویز می‌کنند تا توازن هورمونی کامل برقرار شود.
قرص
عوارض جانبی قرص‌های ضد بارداری برای جلوگیری از پریود شدن
از عوارض احتمالی مصرف این قرص‌های ضد بارداری می‌توان به درد سینه، تغییرات خلقی، سردرد، افزایش وزن، آکنه یا لکه‌های پوستی اشاره کرد. از طرفی ممکن است در ماه‌های ابتدایی مصرف، لکه بینی یا خونریزی بین دوره‌ای هم مشاهده شود. اگر این حالت‌ها ادامه‌ دار یا آزاردهنده شدند، حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین حواستان باشد که در صورت بروز نشانه‌هایی مانند درد شدید شکم یا قفسه سینه، تنگی نفس، سردرد ناگهانی، اختلال در بینایی یا درد غیرعادی پا، فورا سراغ پزشک بروید.
جلوگیری از پریود شدن در سفر زیارتی
یادتان هست کمی قبل‌تر درباره‌ی داروهای پروژسترونی صحبت کردیم؟ اجازه دهید اینجا کمی بیشتر به یکی از آن‌ها بپزدازیم، زیرا یکی از روش‌های رایج برای جلوگیری از پریود شدن در زمان زیارت، استفاده از قرص نورتیسترون (Norethisterone) است. این قرص، پروژسترون مصنوعی در خود دارد که با جلوگیری از ریزش دیواره‌ی رحم، باعث به تعویق افتادن عادت ماهانه می‌شود. بهترین زمان برای شروع مصرف این قرص، سه روز قبل از تاریخ پیش‌بینی‌ شده‌ی قاعدگی است. اگر احتمال می‌دهید که پریود شما یک یا دو روز دیگر شروع شود، بهتر است از همین امروز مصرف قرص را آغاز کنید. توجه داشته باشید که معمولا باید روزانه سه بار (هر ۸ ساعت یک‌ بار) یک قرص ۵ میلی‌گرمی مصرف شود.
مصرف قرص را تا زمانی که می‌خواهید پریود خود را عقب بیندازید، ادامه دهید. پس از قطع مصرف قرص، معمولا در عرض ۲ تا ۴ روز پریود شما شروع می‌شود. لازم است بگوییم که این قرص برای دختران مجرد هم قابل استفاده است اما اگر بیماری‌های زمینه‌ای مثل مشکلات کبدی، سابقه لخته خون، سردرد میگرنی و … دارید، حتما باید با پزشک مشورت کنید.
از عوارض احتمالی این قرص برای جلوگیری از پریود شدن در سفر زیارتی، می‌توان به تهوع، سردرد، احساس سنگینی در سینه و نوسانات خلقی اشاره کرد. اگر قبلا از قرص‌های هورمونی استفاده نکرده‌اید یا به آن‌ها حساسیت دارید، حتما قبل از مصرف نورتیسترون با پزشک خود درباره‌ی این موضوع صحبت کنید.
قرص خوردن
جلوگیری از پریود شدن در ماه رمضان
تعدادی از خانم‌ها دوست دارند همه‌ی روزهای ماه رمضان را روزه بگیرند؛ اما عادت ماهانه این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهد. در چنین شرایطی، بعضی‌ها سراغ داروهایی مثل قرص‌های ضد بارداری می‌روند که پریود را به تاخیر می‌اندازند. یکی از معروف‌ترین این قرص‌ها برای جلوگیری از پریود شدن در ماه رمضان، قرص ال‌ دی (LD) است که کمی قبل‌تر به نحوه‌ی استفاده از آن هم اشاره کردیم؛ اما نکته مهم این است که مصرف این دارو بدون نظر پزشک می‌تواند خطرناک باشد.
عوارض قرص ال ‌دی در ماه رمضان
یکی از خطرناک‌ترین عوارض مصرف قرص ال ‌دی در ماه رمضان، احتمال لخته شدن خون در رگ‌ها و ورود آن به ریه است. چون در طول روز مایعات نمی‌نوشید، خطر لختگی خون بیشتر می‌شود. علائم لخته خون در مغز شامل سردرد شدید، تاری دید، تشنج و فلج اندام‌ها است و اگر درمان نکنید، می‌تواند منجر به سکته مغزی شود. علاوه بر این، ممکن است خونریزی‌های شدید و بین دوره‌ای، فشار خون بالا، آسیب کبدی، تهوع، استفراغ، تغییرات خلق‌وخو، افسردگی و لکه‌های پوستی هم در اثر مصرف قرص ایجاد شوند.
افراد بالای ۳۵ سال یا کسانی که سیگار می‌کشند بیشتر در معرض این عوارض قرار دارند. برای کاهش خطر، بهتر است مصرف نمک و چربی را کاهش دهیدو از آفتاب دور بمانید. همچنین خوردن سبزیجات و میوه‌های سرشار از ویتامین B و C را فراموش نکنید. اگر علائمی مثل درد شدید شکم، تنگی نفس، تاری دید، یا درد پا داشتید، سریعا به پزشک خبر دهید.
در صورتی‌که تصمیم دارید برای عقب انداختن پریود در ماه رمضان قرص ال ‌دی بخورید، تاکید می‌کنیم که این کار را با مشورت پزشک انجام دهید. چون در زمان روزه‌ داری، بدن آب کافی دریافت نمی‌کند و همین موضوع می‌تواند باعث لخته شدن خون در رگ‌ها شود که بسیار خطرناک است.
درد
جلوگیری از پریود شدن در سفر بدون قرص
اگر قصد دارید پریودتان را به‌ خاطر سفر عقب بیندازید، اول از همه هدف‌تان (تاخیر چند ساعته، چندروزه یا قطع کامل) را مشخص کنید. بر اساس این هدف، می‌توانید یکی از روش‌های جلوگیری با قرص، بدون قرص و راهکارهای خانگی را انتخاب کنید که تا اینجا درباره‌ی راه‌های قطع پریود با قرص صجبت کردیم. حالا در این قسمت، می‌خواهیم چند روش جلوگیری از پریود شدن بدون استفاده از قرص را بررسی کنیم.
۱. حلقه واژینال یا چسب هورمونی
حلقه واژینال یا چسب هورمونی از راه‌های جلوگیری از پریود شدن در سفر بدون قرص است. عملکرد این روش‌ها مشابه قرص‌های ضدبارداری است و هورمون را طی ۲۱ روز به بدن منتقل می‌کنند. تفاوت‌شان این است که چسب روی شکم قرار می‌گیرد و حلقه داخل واژن گذاشته می‌شود. پس از ۲۱ روز، باید چسب یا حلقه را برای ۷ روز بردارید و سپس یکی جدید آن را استفاده کنید؛ اما اگر بخواهید خونریزی اتفاق نیفتد، کافی‌ است بدون وقفه، حلقه یا چسب جدید را جایگزین قبلی کنید.
۲. تزریق هورمونی
تزریق‌های هورمونی از دیگر روش هایی هستند که می‌توانید برای جلوگیری از پریود شدن بدون قرص روی آن حساب کنید. اگر از تزریق‌های هورمونی برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنید، شاید بتوانید از این روش برای تأخیر در پریود کمک بگیرید. تزریق‌های هورمونی مانند Depo-Provera که هر ۹۰ روز یک بار انجام می‌شوند، تاثیرات طولانی‌ مدت بر قاعدگی دارند و خیلی از خانم‌هایی که این تزریق‌ها را دریافت می‌کنند، پس از مدتی پریودشان متوقف می‌شود.
این روش می‌تواند برای کسانی که می‌خواهند کاملا پریودشان قطع شود یا به تاخیر بیفتد، مفید باشد. البته باید بگوییم که اثرات این تزریق‌ها معمولا چند ماهی طول می‌کشد و پس از تزریق اول، شاید نتوانید به‌طور کامل اثرات آن را در کوتاه مدت مشاهده کنید. این روش به‌ویژه برای افرادی که به‌طور مرتب از تزریق‌های هورمونی استفاده می‌کنند، مناسب است. با این حال، باید با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که این روش برای شما کاربردی بوده و در طول سفر مشکلی ایجاد نمی‌کند.
دستگاه داخل رحمی (IUD) و ایمپلنت هورمونی، جزو روش های دائمی قطع پریود
قرار دادن IUD حاوی پروژستین داخل رحم، یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از بارداری است که در بسیاری از موارد، پریود را متوقف می‌کند. این روش برای افرادی مناسب است که نمی‌خواهند به‌صورت ماهانه با خونریزی قاعدگی درگیر باشند. از طرفی ایمپلنت هورمونی که معمولا زیر پوست بازو قرار می‌گیرد، باعث توقف کامل پریود، در حدود یک‌ سوم از زنان می‌شود. در سایر خانم‌ها، خونریزی را سبک‌‌تر می‌کند و درد و علائم قاعدگی را کاهش می‌دهد. این وسیله اغلب تا ۳ سال در بدن باقی می‌ماند.
در کل اگر هدفتان جلوگیری از عادت ماهانه است، روش‌های هورمونی مناسب‌تر هستند؛ اما ایمپلنت بازویی و IUD هورمونی به دلیل خونریزی‌های غیر قابل‌ پیش‌بینی گزینه‌های خوبی حساب نمی‌شوند.
ورزش سبک و مدیریت استرس
ورزش بیش‌ازحد یا استرس زیاد ممکن است سبب تغییر در عملکرد هورمونی بدن شود و در نتیجه، پریود شما به تاخیر بیفتد. البته این روش تنها در صورت عدم وجود اختلالات هورمونی یا مشکلات پزشکی خاص مؤثر است. انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی و یوگا می‌تواند به کاهش استرس کمک کند و در به تعویق انداختن پریود موثر باشد.
سردرد
جلوگیری از پریود شدن فوری خانگی
مصرف شربت بارهنگ و عرق نعناع یک روش قطع فوری پریود خانگی است که اسپاسم رحم را کاهش می‌دهد و قاعدگی را به‌طور طبیعی به تأخیر می‌اندازد. سرکه سیب رقیق‌شده با آب یک روش سنتی برای قطع فوری پریود است که قدیمی‌ها به دلیل خاصیت اسیدی آن مؤثر می‌دانند. آب لیموی تازه مخلوط با آب یک روش خانگی برای کاهش خونریزی شدید و تأخیر در شروع پریود شناخته می‌شود. ژلاتین حل‌شده در آب گرم یک راه فوری و کوتاه‌مدت برای عقب انداختن پریود تا چند ساعت است. با این حال، باید بدانید که بیشتر این روش‌ها از نظر علمی تایید نشده‌اند و بسته به بدن هر فرد، نتیجه‌شان متفاوت است. اگر به دنبال یک راه اورژانسی هستید، استفاده از قرص‌هایی که در ابتدای مقاله معرفی کردیم، انتخاب مطمئن‌تری برای قطع پریود خواهد بود:
شربت بارهنگ و عرق نعناع: این ترکیب آرام‌ بخش می‌تواند پریود را به‌طور طبیعی عقب بیندازد و اسپاسم رحم را کاهش دهد. کافی‌ است روزانه یک تا دو لیوان از این شربت بنوشید تا بدن‌تان به‌تدریج به سمت تاخیر در قاعدگی برود.
سرکه سیب: سرکه سیب در طب سنتی برای کاهش درد قاعدگی پیشنهاد می‌شود؛ اما برای تاخیر پریود شواهد علمی ندارد و حتما باید با آب رقیق شود. افراد زیادی می‌گویند که ترکیب ۴ قاشق غذاخوری سرکه در یک لیوان آب (اگر روزی چند بار نوشیده شود)، می‌تواند قاعدگی را عقب بیندازد.
آب لیمو: شاید به تعویق پریود کمک کند اما هیچ مدرک قطعی ندارد و مصرف زیاد آن ممکن است معده را تحریک کند. برای این کار، لیموی تازه را با آب مخلوط کرده و در چند نوبت در طول روز بنوشید. بهتر است این روش را از دو روز قبل از شروع پریود استفاده کنید.
ژلاتین حل‌شده در آب گرم: استفاده از این ترکیب، یک روش کوتاه‌ مدت برای چند ساعت تاخیر در پریود است. یک بسته ژلاتین را در آب داغ حل کرده و بنوشید. توجه داشته باشید که این روش باید فقط در مواقع خاص و اضطراری استفاده شود، چون تحقیقات علمی دقیق روی آن کم است و تاثیر آن برای همه یکسان نیست.
پودر عدس یا سوپ عدس: گفته می‌شود مصرف آن از یک هفته قبل از پریود ممکن است شروع آن را عقب بیندازد، اما مدرک علمی درباره‌ی این موضوع وجود ندارد.
گیاه کیسه کشیش (Shepherd’s Purse): یک گیاه ضد هورمونی است که می‌تواند خونریزی شدید را کم کرده و پریود را عقب بیندازد؛ اما باید با احتیاط مصرف شود.
اگرچه به‌صورت دمنوش یا عصاره در عطاری‌ها پیدا می‌شود اما همانطور که گفتیم، مصرف آن به‌ویژه در افرادی با مشکلات تیروئید یا فشار خون باید با دقت باشد.
ریشه شیرین‌بیان: دمنوش این گیاه با کاهش انقباضات رحم، می‌تواند قاعدگی را به تعویق بیندازد. مصرف دمنوش آن برای چند روز قبل از پریود، می‌تواند تأثیرگذار باشد. اما افرادی که فشار خون بالا دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند.
پودر دانه خردل: خردل (خصوصا به‌صورت پودر دانه)، دارای ترکیباتی است که روی سطح استروژن اثر می‌گذارند. با مصرف آن، ممکن است شروع قاعدگی چند روزی به تعویق بیفتد. می‌توانید آن را با شیر یا آب گرم مخلوط کرده و روزی یک‌بار استفاده کنید. این روش هم کاملا علمی اثبات نشده، اما در طب سنتی هند و ایران توصیه شده است.
نشاسته و آب ولرم: یکی از روش‌های سنتی که برخی زنان برای کاهش یا به‌ تعویق انداختن قاعدگی امتحان کرده‌اند، مصرف نشاسته و آب ولرم است. این ترکیب را باید حدود یک هفته قبل از شروع پریود، روزانه میل کنید. هرچند شواهد علمی روشنی برای اثربخشی آن وجود ندارد اما خیلی از خانم‌ها آن را یک روش بی‌ضرر و ساده می‌دانند که ارزش امتحان کردن دارد.
بعضی مواد غذایی دارای طبع سرد: برخی از غذاها مانند هندوانه، خیار و دیگر مواد غذایی با طبع سرد ممکن است با تنظیم دمای بدن، باعث تاخیر در قاعدگی شوند.
برخی از روش‌های طبیعی مثل آب لیمو یا سرکه سیب، شاید به بافت دهان و گلو آسیب بزنند و مینای دندان را ضعیف کنند. همچنین ژلاتین و عدس هم ممکن است باعث نفخ و ناراحتی گوارشی شوند. به یاد داشته باشید که همه‎‌ی روش‌های طبیعی و شیمیایی، شاید همیشه موثر نباشند و حتی در صورت موفقیت، احتمال لکه‌ بینی یا خونریزی خفیف وجود دارد.
درمان خانگی برای قطع لکه بینی
به‌طورکلی، داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل، خواب کافی و استراحت مناسب می‌تواند به تنظیم قاعدگی و جلوگیری از تغییرات ناخواسته در طول سفر کمک کند. برای کاهش یا قطع لکه بینی پس از پریود، مواد غذایی زیر مفید هستند:
غذاهای سرشار از آهن: اسفناج، عدس، گوشت قرمز
منابع طبیعی ویتامین C: پرتقال، توت‌فرنگی، بروکلی
غذاهای پرفیبر: جو دوسر، برنج قهوه‌ای، سبزیجات برگ ‌دار
مغزها و دانه‌ها: بادام، گردو، تخم کدو
اگر با وجود رعایت رژیم غذایی همچنان لکه بینی ادامه داشت، حتما به پزشک مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که استرس بالا می‌تواند به تغییرات هورمونی و در نتیجه به تاخیر یا تغییر زمان‌ بندی عادت ماهانه منجر شود. خوب است بدانید که استفاده از تکنیک‌های کاهش استرس مانند مدیتیشن، تنفس عمیق یا یوگا می‌تواند به عقب انداختن پریود کمک کند.
عوارض عقب انداختن پریود
خیلی از خانم‌ها نگران این هستند که عقب انداختن پریود (به‌ویژه با قرص) چه تاثیری روی سلامت یا باروری آن‌ها دارد. مصرف این قرص‌ها اگر به‌صورت مکرر و بدون نظارت پزشک باشد، می‌تواند باعث بروز عوارضی هم بشود. در ادامه، مهم‌ترین این عوارض را مرور می‌کنیم:
تورم و احساس سنگینی شکم
ایجاد آکنه یا کهیر
تغییرات خلق‌وخو (مثل زودرنجی یا بی‌حوصلگی)
درد در سینه یا شکم
احساس تنگی نفس
مشورت با پزشک درباره راه‌های عقب انداختن پریود در سفر
بدن هر زن، قصه‌ی خودش را دارد؛ اما چیزی که همیشه باید به آن دقت کنید، گوش دادن به بدن، توجه به علائم و در صورت نیاز، مشورت با یک پزشک متخصص است. چه بخواهید از روش‌های خانگی استفاده کنید، چه سراغ قرص بروید، باید در نظر داشته باشید که هیچ روش بدون عارضه‌ای وجود ندارد. راه‌های طبیعی مثل استفاده از سرکه سیب، لیمو یا عدس بیشتر بر اساس تجربه‌های فردی هستند و پایه‌ی علمی محکمی ندارند. از طرفی، استفاده مکرر از قرص‌های هورمونی ممکن است باعث بروز مشکلاتی در آینده شود. توصیه می‌کنیم پیش از هر تصمیمی، با یک پزشک متخصص صحبت کنید تا با آگاهی کامل، بهترین انتخاب را برای بدن خود داشته باشید.
این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا