میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

بهترین راه های درمان استرس در لحظه

احساس خستگی مزمن، اضطراب مداوم و نگرانی‌های بی‌امان، همه نشانه‌هایی از استرس هستند. اگر این احساسات را تجربه می‌کنید، به دنبال راهی برای درمان استرس فکری باشید تا آرامش را به زندگی خود بازگردانید.

کرمان موتور

راه‌های زیادی برای کاهش استرس فکری وجود دارد و هر فرد می‌تواند با توجه به شرایط خود، بهترین روش را انتخاب کند.

به گزارش آکادمی فرناز قوچیان، برای جلوگیری از عواقب جدی استرس بر سلامت جسم و روان، بهتر است از کمک متخصصان بهره‌مند شوید. آن‌ها می‌توانند راهکارهای مناسب و مؤثری را برای مقابله با استرس به شما ارائه دهند. تیم آموزشی استاد فرناز قورچیان با تخصص در زمینه مدیریت استرس، آماده است تا به شما کمک کند تا به آرامش درونی دست پیدا کنید.

برای کاهش استرس چه کنیم؟

استرس یک واکنش طبیعی به موقعیت‌های دشوار زندگی است که گاهی اوقات می‌تواند مثبت باشد و ما را هوشیارتر کند تا در شرایط خاص بهتر عمل کنیم. با این حال، استرس تنها زمانی مفید است که کوتاه‌مدت باشد. در صورتی که استرس بیش از اندازه طولانی‌مدت یا در فواصل زمانی کوتاه رخ دهد، مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. گاهی اوقات استرس‌ها بی‌دلیل بوده و لازم است که دلیل استرس بی‌ دلیل را پیدا کنید تا از بروز عوارض آن جلوگیری نمایید.

در صورتی که از عوارض استرس مطلع باشید، قطعاً این سوال که برای کاهش استرس چه کنیم برایتان به وجود خواهد آمد که در ادامه به بررسی چند راهکار کاربردی برای کم کردن استرس می‌پردازیم.

فعالیت‌ های فیزیکی

تقریباً هر نوعی از فعالیت فیزیکی می‌تواند به عنوان کاهش‌دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید، می‌توانید از فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی روزانه، دویدن یا حتی شنا استفاده کرده تا حس خوب خود را تقویت کنید. ورزش همچنین ذهن را بر روی حرکات بدن متمرکز کرده و نتیجه آن بهبود خلق‌وخو می‌شود.

تغذیه سالم

داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است. سعی کنید میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را در برنامه غذایی خود قرار بدهید. همچنین با حداقل رساندن کافئین و پرهیز از مواد غذایی فرآوری‌شده می‌توانید به تعادل هورمون‌ها و بهبود خلق‌وخو کمک کنید.

مدیتیشن و تمرکز حواس

مدیتیشن و تمرکز حواس با افزایش آگاهی از لحظه حال و کاهش فعالیت ذهن به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند.

ارتباط اجتماعی

برقراری ارتباط منظم با دوستان و خانواده و شرکت فعال در فعالیت‌های اجتماعی، علاوه بر کاهش حس انزوا و افزایش احساس حمایت اجتماعی، به طور چشمگیری منجر به کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس می‌شود. این تعاملات مثبت، شبکه‌ای قوی از حمایت را ایجاد کرده و به افراد کمک می‌کند تا با چالش‌های زندگی بهتر کنار بیایند و احساس رضایت بیشتری از زندگی خود داشته باشند.

داشتن خواب کافی

خواب به موقع و کافی برای ترمیم بدن و ذهن ضروری است و تأثیر مستقیم در کاهش استرس دارد.

موسیقی‌درمانی

گوش دادن به موسیقی یا نواختن آن یک تسکین‌دهنده خوب استرس فکری است. وسواس فکری چیست؟ هیاهوی مداوم افکار است که ذهن ما را مشغول کرده و آرامشمان را بر هم می‌زند. پس موسیقی با ایجاد یک حواس‌پرتی خوشایند به ما کمک می‌کند تا از این هیاهو فاصله گرفته و به آرامش برسیم. موسیقی می‌تواند تنش عضلانی را کاهش داده و هورمون‌های استرس را مهار کند. موسیقی به حدی در درمان استرس و وسواس فکری مؤثر است که در بسیاری از افراد این شیوه به یک کاهش‌دهنده استرس تبدیل می‌شود.

داشتن خلاقیت

انجام فعالیت‌های خلاقانه مانند نقاشی، نوشتن، باغبانی، خیاطی و هر کار هنری دیگری می‌تواند به کاهش استرس و افزایش تمرکز کمک کند.

پذیرش شرایط

تغییر دادن موقعیت‌های دشوار همیشه ممکن نیست. پس سعی کنید روی چیزهایی که کنترل دارید تمرکز کرده و چیزهایی که امکان تغییر آن را ندارید بپذیرید.

برای رفع استرس چه کنیم؟

درمان استرس در لحظه1

استرس به عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی‌های شلوغ دنیای امروز محسوب می‌شود. اما اگر بدانید که عوارض استرس چیست، قطعاً به دنبال راه حلی برای کاهش یا رفع استرس هستید.

در پاسخ به سوال برای رفع استرس چه کنیم؟ باید بگوییم روش‌های ساده و موثری برای غلبه بر استرس و بازگرداندن آرامش به زندگی وجود دارد که با به کارگیری این روش‌ها تا حد زیادی می‌توانید زندگی آرام و با کیفیتی را تجربه کنید. پس برای دادن پاسخ سوال چطور استرس را از بین ببریم؟ در ادامه به چند راهکار موثر می‌پردازیم.

مدیریت زمان

احساس طغیان و فشار کاری یکی از دلایل اصلی استرس است. با مدیریت موثر زمان می‌توانید بر این احساس غلبه کنید. اولویت‌بندی کارها، تعیین اهداف واقع‌بینانه و یادگیری گفتن «نه» به درخواست‌های اضافی به شما کمک می‌کند تا احساس کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید و از فشارهای روزمره بکاهید. مثلاً، می‌توانید با استفاده از تکنیک‌های برنامه‌ریزی مانند روش پومودورو، زمان کار و استراحت خود را مدیریت کنید.

خندیدن واقعی

قطعاً شوخ‌طبعی درمان همه بیماری‌ها نیست اما خنده به عنوان یک واکنش طبیعی انسان در برابر اتفاقات خوشایند، اثرات مثبت بسیاری بر سلامت جسمی و روحی دارد. تحقیقات نشان داده که خندیدن حتی به صورت مصنوعی می‌تواند به کاهش استرس، بهبود خلق‌وخو و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. یکی از راه‌های درمان استرس شدید، خنده است زیرا با خندیدن هورمون‌های شادی در بدن ترشح شده و احساس آرامش و رضایت افزایش می‌یابد.

تکنیک‌های آرامبخش برای ذهن و جسم

تنفس عمیق، یوگا، مدیتیشن و تصویرسازی هدایت‌شده، روش‌های قدرتمندی برای آرامش ذهن و کاهش تنش عضلانی هستند. با تمرین منظم این تکنیک‌ها، می‌توانید به آرامش درونی دست پیدا کرده و استرس را از خود دور کنید.

تغییر نگرش

نگرش مثبت می‌تواند تأثیر شگفت‌انگیزی بر کاهش استرس داشته باشد. سعی کنید به جای تمرکز بر مشکلات، بر روی راه حل‌ها تمرکز کنید. شکرگزاری و تمرین بخشش نیز می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.

این موارد تنها برخی از راه حل‌های رفع استرس است. در صورت داشتن تغذیه مناسب، خواب کافی، فعالیت بدنی اثربخش و مواردی از این قبیل، تا حد زیادی می‌توانید به کاهش استرس خود کمک کنید.

راه‌ های کاهش استرس در لحظه

در دنیای امروز، گاهی اوقات چنان احساس استرس و اضطراب می‌کنیم که ممکن است در شرایط مهم زندگی خود با مشکلاتی مواجه شویم. پس در صورتی که علائم استرس را بشناسید، با جلوگیری به موقع تا حد زیادی می‌توانید از موقعیت‌های خاص مانند شرکت در آزمون یا مصاحبه کاری به شکل بهتری عبور کنید.

در واقع، راه‌‌های مقابله با استرس بسیار گسترده است و برخی از این روش‌ها نیازمند صبر و زمان بیشتری است تا نتیجه دهد. اما برخی از روش‌ها وجود دارند که در صورت آگاهی از آن‌ها می‌توانید در همان لحظه استرس را کاهش دهید.

در این بخش به بررسی راه‌ های کاهش استرس در لحظه می‌پردازیم:

تنفس عمیق

یکی از ساده‌ترین و موثرترین راه‌ها برای کاهش استرس، تنفس عمیق است. با تنفس عمیق و آهسته، اکسیژن بیشتری به مغز رسیده و ضربان قلب کاهش می‌یابد. می‌توانید این کار را با شمردن تا چهار هنگام دم و هشت هنگام بازدم انجام دهید.

حرکات کششی ساده

انجام حرکات کششی ملایم در پشت میز کار یا طول روز می‌تواند به شل شدن عضلات و کاهش تنش کمک کند. می‌توانید سر، گردن، شانه و بازوی خود را بکشید تا احساس آرامش بیشتری نمایید.

تماس با طبیعت

حتی چند دقیقه قدم زدن در طبیعت یا نشستن در یک پارک تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد زیرا صدای پرندگان، نسیم خنک و نور خورشید به آرامش ذهن و بدن کمک می‌کنند.

نوشتن احساسات

نوشتن همیشه راه حل مناسبی برای رسیدن به آرامش است. می‌توانید احساسات و افکار منفی خود را بنویسید تا از شر آن‌ها خلاص شوید.

ماساژ کوتاه‌مدت

در صورت امکان، ماساژ شانه، گردن و سر به کاهش تنش عضلانی کمک کرده و ایجاد آرامش می‌کند.

تماس با افراد مورد علاقه و اعتماد

صحبت کردن با یک دوست، عضو خانواده یا حتی مشاور می‌تواند کمک کند تا احساسات خود را ابراز کرده و از حمایت آن‌ها بهره‌مند شوید.

تمرکز بر حواس پنجگانه

با تمرکز بر حواس پنجگانه، شما می‌توانید از افکار منفی دور شده و برای مثال، به آرامی یک شی را لمس کنید، بوی یک گل را استشمام کنید یا یک موسیقی زیبا گوش دهید و در نهایت، یک غذای خوش‌طعم را بچشید.

استفاده از روغن‌های آرامبخش

استشمام رایحه آرامبخش روغن‌هایی مانند اسطوخودوس، بابونه و یاس تاثیر زیادی در کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو دارد.

حمام گرم

درمان استرس در لحظه

حمام گرم عضلات را شل کرده و به کاهش تنش کمک می‌کند. می‌توانید چند قطره روغن اسانس به آب حمام اضافه کرده تا اثر آرامبخشی آن افزایش یابد.

این روش‌ها به عنوان راه‌های کاهش استرس در لحظه ارائه می‌شوند. اما برای مدیریت طولانی‌مدت استرس، ممکن است نیاز به تغییرات اساسی در سبک زندگی و مراجعه به یک متخصص حرفه‌ای باشد. که در این شرایط می‌توانید با تیم آموزشی استاد فرناز قورچیان ارتباط بگیرید.

بهترین راه های درمان استرس فکری

استرس فکری بخشی از زندگی روزمره ماست و می‌تواند بر سلامت جسم و روان ما تأثیر گذاشته و حتی زندگی روزمره را مختل کند. اما آشنایی با راه درمان استرس و وسواس فکری کمک می‌کند تا در مواقع بحران بتوانید بهتر از شرایط عبور کنید.

در بخش‌های قبلی در مورد روش کاهش استرس یا رفع آن صحبت کردیم، اما در این بخش قرار است به شیوه‌های درمان استرس فکری توسط افراد متخصص بپردازیم.

درمان دارویی

در صورت نیاز به دارو، پزشک متخصص پس از بررسی علائم شدید استرس و تناسب با نوع استرس، از داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد افسردگی یا بتابلوکرها تجویز می‌کند. مصرف هرگونه دارویی باید تحت نظر پزشک انجام شده و خوددرمانی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

این روش به شما کمک می‌کند تا افکار منفی را شناسایی کرده و آن‌ها را با افکار مثبت جایگزین کنید. همچنین، مهارت‌های مقابله با استرس را به شما آموزش می‌دهد.

مواجهه درمانی

در این روش، شما به تدریج با موقعیت‌های ایجاد‌کننده استرس مواجه می‌شوید تا بتوانید ترس و اضطراب خود را کاهش دهید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا