با ۵ سلاح مهم ارتش چین آشنا شوید (+عکس)
چین امروزه با الگوبرداری از شوروی سابق و نیز کشورهای غربی، ارتش خود را به سلاحهای مهمی مجهز ساخته است.

اگر نگاهی به کشور چین در حوزه نظامی داشته باشیم، می توان به وضوح الگو برداری از تجهیزات جنگی شوروی سابق و حتی فناوری های غربی را مشاهده کرد!
به گزارش مجله تصویری سلاح (گانز مانیتور)، امروزه با اختصاص یافتن بودجه ای بیش از پیش برای مقاصد نظامی و به کار گیری متخصصین نخبه در راستای ارائه طرح های متنوع، ارتش چین نیرو های خود را به سلاح ها و تجهیزات جالبی مجهز ساخته است که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت.
تانک کوهستان
اطلاعات چندان زیادی در مورد این تانک سبک چینی که در سال ۲۰۱۱ معرفی شد، در دست نیست. اما با توجه به تصاویری که در وبلاگهای نظامی مختلف این کشور و همچنین رسانههای اجتماعی به چشم میخورد، این تانک قابلیت حرکت در مسیرهای نسبتا دشوار از جمله کوهستان و بیابان را در اختیار دارد. همان طور که در نام تانک نیز مشاهده میکنید، واژه Mountain به معنای کوهستان به همین دلیل انتخاب شده است. برجک به سبک غربی طراحی شده است و مجهز به یک توپ اصلی ۱۰۵ میلی متری است.
موشکهای هستهای در کامیونها
در اواخر جنگ سرد، ارتش آمریکا تحقیقات خود را بر موشکی هستهای تحت عنوان Midgetman آغاز کرد که میتوانست از یک تانک بزرگ با نام TEL راه اندازی شود. این پروژه به معنای تقویت مهمات نظامی آمریک علیه نخستین حمله هستهای فرضی بود. با وجود آزمایشهای متعدد و توسعه موفقیت آمیز، پروژه مذکور در سال ۱۹۹۲ پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی رقیب اصلی آمریکا متوقف شد.
لازم به ذکر است که مقامات نظامی چین دیدگاه متفاوتی به امور دارند. اگرچه پروژههای ساخت سلاح هستهای در این کشور تنها شامل چند صد کلاهک بوده و در مقایسه با چند صد هزار کلاهکی که توسط آمریکا و روسیه توسعه یافتهاند رقم بسیار ناچیزی است، چینیها از سخت کوشی فوق العادهای برخوردار هستند و تلاش خود را بر ارتقا موشکهای هستهای و راکتاندازهای مورد نیاز متمرکز ساخته اند. چین مدتها است که از وجود موشکهای هستهای با قابلیت دستیابی به آمریکای شمالی برخوردار بوده و همان طور که اشاره شد از کامیونهای TEL نیز استفاده میکنند. برای مثال در یکی از گزارشهای منتشر شده توسط ارتش چین تصویری از یک TEL جدید به چشم میخورد که قادر به حمل موشک DF-31B با ده سیستم حامل کلاهک موشکی هدف گیری پرشمار مستقل (MIRV) است. گفته میشود که اهمیت بالای TEL به عنوان یک وسیله نقلیه آفرود همه فن حریف، بهای دلیل است که میتواند در قالب یک سایت راه اندازی مناسب برای موشکهای هستهای چینی مطرح باشد.
کشتیهای جنگی مخصوص گارد ساحلی
بیش از یک سال قبل گزارشی مبنی بر طراحی و ساخت دو کشتی گارد ساحلی ۱۰.۰۰۰ تنی در کارخانه کشتیسازی شانگهای منتشر شد. دو کشتی تولید شده در این کلاس از نظر اندازه دو برابر بزرگترین کشتیهای گارد ساحلی آمریکا هستند.
این کشتیها که به نظر میرسد تسلیحات محدودی در اختیار داشته باشند، قادر به حمل مقدار زیادی تجهیزات نظامی، لوازم لازم و همچنین نیرو در مسافتهای طولانی خواهند بود. قابلیت حمل بالگردهای چند منظوره Z-8 به منظور جا به جایی نیروهای نظامی و یا تجهیزات مختلف بدون نیاز به باند پرواز اختصاصی، یکی دیگر از ویژگیهای ارزشمند کشتیهای مذکور به شمار میرود. کشتیهای جدید ۵۰ درصد سنگینتر از کروزر کلاس تیکاندروگا (یک کلاس از کشتیهای جنگی نیروی دریایی آمریکا) با وزن ۹.۸۰۰ تن تخمین زده شده اند. اما شاید در مقایسهای مناسبتر بتوان کشتیهای گارد ساحلی چینی را در برابر کشتیهای گارد ساحلی ژاپن کلاس شیکیشیما قرار داد. کشتیهای شیکیشیما که قادر به حمل ۹.۰۰۰ تن بار هستند، میتوانند بدون سوخت گیری مجدد به اروپا برسند!
هاور کرافت ۴۵۰ تنی
هاور کرافت نوعی شناور دریایی است که به واسطه بالشتکی از هوای فشرده میتواند روی سطح آبی و یا حتی خاکی به راحتی حرکت کند. زمانی که صحبت از کشتیهای بزرگ میشود، بدون شک ذهن هر کسی به سمت هاور کرافت کلاس Zubr ساخت شوروی میرود. با این که چین طراح هاور کرافت ۴۵۰ تنی مورد بحث ما نیست، اما هم اکنون در اختیار ناوگان این کشور قرار دارد.
با توانایی جا به جایی ۴۵۰ تن وزن و طول حدود ۲۰۰ فوت، Zubr سه برابر بزرگتر از LCAC نیروی دریایی آمریکا است. از این رو قابلیت حمل سه تانک در مقایسه با یک LCAC که یک تانک حمل میکند و همچنین ۳۷۵ نیروی کاملا مسلح را خواهد داشت. در مجموع به واسطه اندازه بزرگ و سرعت مناسب، Zubr میتوان با سرعت ۶۰ مایل در ساعت در امتداد آبهایی که از اندکی تلاطم برخوردار هستند، حرکت کند که البته این موضوع در حالتی است که این هاور کرافت حاوی سلاحهای سنگین، تانکهای مسلح و همچنین موشکهای سطح به هوا باشد. چرا که سبب میشوند سرعت هاور کرافت تا حدی کاهش یابد.
گزارشها حاکی از آن است که چین تاکنون ۲ هاور کرافت Zubr از اوکراین خریداری کرده است و مجوز تولید داخلی آن را نیز در اختیار دارد.
موشکهای بالستیک ضد کشتی
با وجود توسعه سریع طی دوازده سال گذشته، این گونه پیش بینی میشود که نیروی دریایی چین همچنان با فاصلهای قابل توجه از ناوگان چند منظوره آمریکا عقبتر خواهد بود. اما سخت کوشی چینیها منجر به تلاش بیشتر آنها در راستای افزایش شمار موشکهای بالستیک ضد کشتی دور برد این کشور شده است. هدف اصلی توسعه این دست موشکها نیز ایجاد قابلیت غلبه بر ناوگان غربی خواهد بود. با این حال استراتژی مذکور یک نقص کاملا آشکار دارد: با پیشرفت هر چه بیشتر سلاحهای ضد هوایی، حتی در اختیار داشتن سیل وسیعی از موشک مافوق صوت نیز برای از میان بردن ناوگان دریای آمریکا کافی نخواهد بود.
این جاست که موشک بالستیک ضد کشتی (ASBM) وارد میدان میشود. لازم به ذکر است که دفاع در برابر حملات موشکهای بالستیک به علت سرعت بالا و مسیر ویژه آنها فرآیندی بس دشوار خواهد بود. توسعه چنین جنگافزارهایی جزئی از پروژههای متعدد شوروی در دهه ۱۹۷۰ بود مانند R-27K، اما به دلیل معاهدهای که تعداد موشکهای بالستیک را با محدودیت مواجه میساخت هیچ گاه مورد استفاده قرار نگرفت.
اما این بار شانس با چین یار بوده است و از آن جایی که دیگر با چنین محدودیتهایی مواجه نیست، طرح افزایش تعداد موشکهای بالستیک خود به منظور درهم کوبیدن کشتیهای چند میلیارد دلاری دشمنان را مورد بررسی و تحقیقات دقیق قرار داده است. در سال ۲۰۱۰ اعلام شد که نخستین موشک بالستیک ضد کشتی تحت عنوان DF-21D در دسترس قرار گرفته است. این موشک ۹۰۰ مایل برد دارد و با در اختیار داشتن کلاهکهای متعدد قادر به تعقیب اهداف متحرک است. با توجه به اطلاعات به دست آمده از موسسه وابسته به نیروی دریایی آمریکا، یک ضربه این موشک برای از بین بردن یک ناو هواپیمابر کافی خواهد بود.