این غار هنوز زنده است (فیلم)
غار چالنخجیر در استان مرکزی از آن جهت برای گردشگران اهمیت خاصی دارد که جزء غارهای آهکی و زنده دنیا محسوب میشود؛ بدین معنا که ۹۵ درصد دیواره غار آهکی است و قابلیت ترمیم خودش را دارد.

غار چال نخجیر
غار چالنخجیر به دلیل انفجاری که در سال ۱۳۶۷ نزدیکی دهانه آن پیش آمد، توسط کارگران کشف شد. این غار بین راه دلیجان به نراق و در استان مرکزی قرار دارد. غار نخجیر در دامنه کوه تخت و در منطقهای به نام «چال نخجیر» واقع شده است. چال نخجیر به منطقهای گود میگویند که شکارچیها برای شکار راحتتر، حیوانات را به این چال هدایت میکردند.
زنده بودن یک غار
به گزارش همشهری آنلاین غار چال نخجیر یکی از غارهای آهکی و زنده دنیاست که از ۳ طبقه تشکیل شده است. به خاطر این به غار نخجیر دلیجان غار زنده میگویند که اگر بخشی از آن ترک بردارد یا آسیب ببیند، دوباره ترمیم میشود. ۹۵ درصد از دیوارهای غار چال نخجیر از رسوبات آهکی پوشیده شده و باقی آن یعنی فقط ۵درصد از دیوارها سنگی هستند. اسفنجهای بورین و باغهای مرجانی، حوضچههای مختلف و دالانها از جمله زیباییهای دیدنی غار هستند.
بافتها و قندیلهای بلورینی که داخل غار هستند به رنگ تیره درآمدهاند و سقف غار هم پر از شکستگیهای پیچداری است که بر زیبایی آن اضافه میکند. در بخش انتهایی و زیردست غار دریاچهای است که دیوارها و سقف آن تندیسهای خاص و پیچیدهای دارد.
قدمت غار
غار چال نخجیر، به دوره سوم زمینشناسی برمیگردد و قدمتی طولانی دارد. در اصل قدمت این غار به بیش از ۷۰ میلیون سال قبل برمیگردد. شکلهایی از دیوارههای آهکی که در غار چال نخجیر به وجود آمدهاند، در واقع حاصل پدیدههای دولومیتی و رسوبی هستند که باعث شده این غار یکی از زیباترین غارهای جهان باشد. غار یک شاخه اصلی و چند شاخه فرعی دارد که حدود ۴ کیلومتر آن به وسیله غارنوردهای ماهر و محلیها کشف شده است. طبق پیشبینیها، عمق غار حدود ۸ تا ۱۰ کیلومتر است که تا کنون ۱۳۰۰ متر آن قابل بازدید است و ایمن سازی شدهاست. برای اینکه این ۱ کیلومتر را پیادهروی کنید، باید حدود ۴۷۰ پله را طی کنید.
چطور برویم؟
برای دسترسی به غار، اول باید وارد اتوبان اصفهان شده و از آنجا به شمال دلیجان بروید و مسیر را به سمت جاده نراق تا ۱۵ کیلومتر ادامه دهید.