میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
سلامت و زیبایی

آرتروز گردن چیست؟ (+تشخیص و پیشگیری)

با بالا رفتن سن، بسیاری از افراد به بیماری‌های مختلفی دچار می‌شوند. یکی از بیماری‌های شایعی که در سن بالا رخ می‌دهد گردن درد است که علت آن بیماری آرتروز گردن است. در ادامه این مطلب به بررسی کامل آرتروز گردن، علائم، علل و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

کرمان موتور

آرتروز گردن چیست؟

آرتروز گردن که به عنوان اسپوندیلوز گردن نیز شناخته می‌شود زمانی رخ می‌دهد که مفاصل گردن آسیب دیده باشند. گاهی به دلایل مختلف مفاصل، استخوان‌ها و دیسک‌های ستون فقرات گردنی شما آسیب می‌بینند و به همین علت دچار آرتروز گردن می‌شوید. آرتروز گردن معمولا افراد بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با افزایش سن این بیماری تشدید می‌شود.

به گزارش مثبت سبز، این بیماری جزو بیماری‌های آسیب‌زا است به طوری که عوارض مختلفی می‌تواند ایجاد کند. این عوارض گاهی به قدری می‌توانند شدید باشند که بر عملکرد سایر ماهیچه‌ها و بخش‌های بدن تاثیر بگذارد. به عنوان مثال در شرایطی آرتروز گردن می‌تواند موجب ضعف بازو یا پا، عدم هماهنگی ماهیچه‌ها یا از دست دادن کنترل مثانه یا روده شود.

علائم آرتروز گردن

احساس درد در نواحی گردن یکی از مهمترین علائم آرتروز گردن است. به غیر از درد، برخی افراد ممکن است علائم خاص دیگری را تجربه نکنند اما همگی آن‌ها مقداری درد و ناراحتی را در گردن خود احساس می‌کنند. با پیشرفت این بیماری به ویژه اگر اعصاب نخاعی فشرده شوند، علائم دیگری ممکن است ایجاد شود. این علائم عبارتند از:

گردن درد که با فعالیت یا در ایستادن بدتر می‌شود

گردن درد که به بازو یا شانه می‌رسد

بی‌حسی و گزگز در بازوها، دست ها، انگشتان، پاها

صدایی شبیه به ساییده شدن چیزی در گردن

محدودیت حرکت

سردرد

ضعف در پاها

مشکل در راه رفتن و از دست دادن تعادل

از دست دادن کنترل مثانه یا روده

در برخی موارد آرتروز گردن به قدری شدید می‌شود که در خواب شما اختلال ایجاد می‌کند و اجازه نمی‌دهد به درستی بخوابید و یا اینکه به دلیل دردی که ایجاد می‌کند نمی‌توانید فعالیت‌های معمولی و روزانه خود را انجام دهید. در مواردی که این بیماری بسیار شدیدتر شود عوارض‌هایی که ایجاد می‌کند ممکن است باعث ناتوانی شخص شود و همینطور این عوارض غیر بازگشت و درمان شوند.

علت آرتروز گردن

آرتروز گردن یک اختلال تخریبی است که به تدریج و به دلیل عوامل مختلفی ایجاد می‌شود. هر یک از این عوامل به نحوی بر ساختار و عملکرد مهره‌های گردنی تأثیر می‌گذارند.

آرتروز گردن چیست؟ تشخیص و پیشگیری

افزایش سن

با افزایش سن، مفاصل و دیسک‌های ستون فقرات دچار فرسایش تدریجی می‌شوند. این فرایند طبیعی که بخشی از پیری بدن است، موجب کاهش انعطاف‌پذیری و از بین رفتن خاصیت ضربه‌گیری دیسک‌ها می‌شود. کاهش ضخامت دیسک‌ها به مرور باعث افزایش فشار بر مفاصل و استخوان‌های گردنی شده و احتمال بروز آرتروز را افزایش می‌دهد.

تغییرات ساختاری در دیسک‌ها و مهره‌های گردن

دیسک‌های بین مهره‌ای، نقش مهمی در جذب ضربه و حفظ فاصله مناسب بین مهره‌ها دارند. با گذشت زمان، آب میان‌ دیسک‌ها کاهش پیدا می‌کند و منجر به از دست رفتن خاصیت الاستیکی و کاهش ضخامت دیسک‌ها می‌شود. این تغییرات باعث افزایش فشار بر مهره‌ها و رشد استخوان‌های اضافی (خارهای استخوانی یا استئوفیت) می‌شود که می‌توانند به اعصاب، فشار وارد کنند.

وضعیت نامناسب گردن

افرادی که به دلیل شغل یا فعالیت‌های روزمره خود، مدت طولانی در حالت نامناسبی (مانند خم بودن گردن برای استفاده از گوشی‌های هوشمند یا کامپیوتر) قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض خطر آرتروز گردن هستند. این وضعیت‌ها به مرور زمان باعث فشار مضاعف بر مفاصل گردنی می‌شود و فرآیند فرسایش را تسریع می‌کند.

آسیب‌های گردنی

آسیب‌ها و تروماهای وارده به گردن، نظیر تصادفات رانندگی، می‌توانند ساختار مهره‌های گردنی را ضعیف کنند. چنین آسیب‌هایی اغلب روند تخریب مفاصل و دیسک‌ها را تسریع می‌کنند و زمینه‌ساز بروز آرتروز در سنین پایین‌تر می‌شوند.

کارهای سنگین یا حرکات تکراری

مشاغل یا فعالیت‌هایی که مستلزم بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا انجام حرکات یکنواخت با گردن هستند، می‌توانند به مرور باعث فشار مزمن بر گردن و بروز آرتروز شوند.

عوامل ژنتیکی

برخی افراد به دلایل ژنتیکی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتروز گردن قرار دارند. وراثت می‌تواند بر کیفیت بافت‌های همبند و ساختار ستون فقرات تأثیر بگذارد، و این موضوع احتمال فرسایش زودرس را افزایش می‌دهد.

تشخیص آرتروز گردن

بعد از مشاهده علائم این بیماری شما برای تشخیص دقیق آن باید به پزشک مراجعه کنید. زمانی که به پزشک مراجعه می‌کنید، ابتدا آن‌ها سوالاتی درباره علائمی که تجربه کردید می‌پرسند. سپس وضعیت فیزیکی شما را بررسی می‌کنند. پزشک متخصص معمولا از آزمایش‌های تصویربرداری برای به دست آوردن اطلاعات در مورد محل و میزان آسیب به ستون فقرات گردنی استفاده می‌کند. این آزمایش‌ها عبارتند از:

اشعه ایکس

سی تی اسکن

ام آر آی

میلوگرافی

الکترومایوگرافی

درمان آرتروز گردن

هدفی که شما باید از درمان آرتروز گردن داشته باشید شامل تسکین درد، جلوگیری از فشرده شدن عصب و بازگرداندن عملکرد صحیح گردن می‌شود. روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به وضعیت و شدت علائمی که دارید می‌توانید از مناسب‌ترین روش‌ در بین آن‌ها استفاده کنید.

روش‌های غیر جراحی درمان آرتروز گردن

یکی از روش‌ها و درمان‌های اولیه که می‌تواند تا حد زیادی به رفع درد گردن شما کمک کند و همچنین عوارض خاصی نداشته باشد، استراحت کردن است. استراحت کردن و ثابت نگه داشتن گردن به تسکین درد گردن شما کمک بسیار زیادی می‌کند. در کنار استراحت استفاده از کمپرس سرد نیز می‌تواند به کاهش درد کمک کند. در کنار این روش‌ها برخی از داروهای بدون نسخه نیز وجود داند که می‌توانند به کاهش درد و سفتی گردن کمک کنند.

آرتروز گردن چیست؟ تشخیص و پیشگیری1

برخی از این داروها عبارتند از:

مسکن‌های موضعی مثل پماد کپسایسین

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی

استامینوفن

کورتیکواستروئیدهای خوراکی مانند پردنیزون یا دگزامتازون

تزریق کورتیکواستروئید، به فضای بین مهره‌های گردن

شل کننده‌های عضلانی دهان (برای کمک به کاهش اسپاسم عضلانی)

مسکن‌های اپیوئیدی

داروهای ضد افسردگی (برای کمک به کاهش درد مزمن عصبی)

انجام فیزیوتراپی نیز می‌تواند به افزایش دامنه حرکتی گردن و از بین بردن درد گردن کمک زیادی کند.

عمل جراحی برای درمان آرتروز گردن

درمان جراحی معمولا زمانی توصیه می‌شود که درمان‌های غیرجراحی نتوانند علائم بیمار را کنترل کنند یا زمانی که بیماری باعث ایجاد عوارض شدید نظیر فشار بر نخاع یا اعصاب گردد. این فشارها می‌توانند به علائمی مانند ضعف شدید عضلانی، بی‌حسی یا اختلال در عملکرد اندام‌ها منجر شوند. جراحی برای درمان آرتروز گردن در برخی موارد درد را به صورت کامل تسکین نمی‌دهد و در برخی موارد می‌تواند با عوارض‌هایی همراه باشد. به همین دلیل پزشکان ابتدا از درمان‌های غیر جراحی استفاده می‌کنند.

دیسککتومی و فیوژن قدامی گردن (ACDF):

ACDF یکی از روش‌های جراحی برای درمان آرتروز گردن است. در این روش جراحی، ابتدا جراح از جلوی گلو برش ایجاد می‌کند. سپس از طریق برش ایجاد شده، جراح دیسک بیرون زده را برمیدارد و جایگزین می‌کند.

لامینکتومی خلفی:

این جراحی بر خلاف جراحی قبل، از پشت گردن انجام می‌شود. در این روش جراح سعی می‌کند تا فشاری که بر روی گردن است را بردارد.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی کامل بیماری آرتروز گردن پرداختیم. به دلیل سبک زندگی و مشاغلی که باعث فشار زیاد بر روی گردن می‌شوند، آرتروز گردن یکی از بیماری‌های شایع است. این بیماری به دلیل علائم و عوارضی که ایجاد می‌کند می‌تواند روی کیفیت زندگی تاثیر بسیار زیادی بگذارد؛ اما با این حال با تشخیص به‌موقع و انجام درمان‌های مناسب، می‌توان علائم آن را مدیریت کرده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا