۱۰ روش مؤثر برای اینکه پدر بهتری برای فرزندتان باشید
زمانی را صرف کودکان کنید. بچهها میدانند که پدرشان، وقت خود را برای کارها و یا افرادی صرف میکنند که برایشان مهم است. پدران بایستی برنامهریزی کنند که در طول روز برای فرزندان خود وقت بگذارند و با فرزندان خود باشند و ببینند که چه چیزهای مورد علاقه فرزندان است.
دکتر حمیده صمدی سرپرست اداره مشاوره و سلامت روان به مناسبت فرا رسیدن ایام بزرگداشت مقام پدر یادداشتی را منتشر کرد. در این یادداشت آمده است:
۱۰ روش مؤثر برای اینکه پدر بهتری برای فرزند خود باشیم:
۱- به همسرتان بسیار عشق بورزید. پسران با همسران آینده خود به همان گونهای رفتار میکنند که پدر با همسر خود برخورد میکند. پدران باید اجازه دهند که فرزندانشان ببینند که شما عشق و محبت را به مادرانشان ارزانی میدارید. هنگامیکه شما و همسرتان اختلاف دارید به فرزندانتان نشان دهید که چگونه دو آدم میتوانند آن را به شیوه درست حل و برطرف نمایند. شما پدران بایستی در خانواده برای فرزند خود، آمادگی و تدارک ببینید و بهترین نوع آمادهسازی این است که کودک با پدری زندگی کند که مادرش را بسیار دوست میدارد.
۲_ زمانی را صرف کودکان کنید. بچهها میدانند که پدرشان، وقت خود را برای کارها و یا افرادی صرف میکنند که برایشان مهم است. پدران بایستی برنامهریزی کنند که در طول روز برای فرزندان خود وقت بگذارند و با فرزندان خود باشند و ببینند که چه چیزهای مورد علاقه فرزندان است.
۳- مرد کاملی باشید وقتی پدری به کودک خود محبت میکند ولی با همسر خود رفتاری نامناسب مثل داد و بیداد کردن دارد دراینصورت هر چه به فرزند خود مهربانی و علاقهمندی نشان دهید در نظر فرزند خود به حساب نمیآید.
۴- به فرزندانتان یاد دهید برای خود ارزش قائل شوند اینکه چگونه فرزندان ارزش خودشان را از چشم پدر مشاهدهکنند، تأثیر بسزایی در کل زندگیشان بر جای میگذارد. وقتی پدر با لفظ پسرم یا دخترم فرزند خود را خطاب میکند، این خود اهمیت وجودی او را در دید پدر برای فرزند ثابت میکند. وقتی پدر تشویق و تحسین به موقع و مناسبی از فرزندانش به عمل میآورد میتواند اثر ماندگاری بر زندگی آنها بگذارد. که این کار خود انگیزه و مشوقی برای کودکان در رسیدن به مراحل بالاتر را دارد.
۵- همانند یک خانواده گفتگو کنید. یک خانواده متحد به فرزندانش احساس امنیت میدهد. وقتیکه پدر حداقل یک وعده غذایی را با خانواده میل میکند و در حین صرف غذا، در مورد اتفاقهای آن روز با همدیگر حرف میزنند یا به تماشای فیلمی پای تلویزیون مینشینند و امثال این کارها باعث میشود که اعضای خانواده به یکدیگر نزدیک شوند و حتی نیازهای قلبی فرزندان را بدانند.
۶- ماموریت خودتان را بشناسید. شما پدران ماموریت مهمی که دارید، این است که خانه و اعضای خانواده خود را به جهان به صورت هدیهای با ارزش اهدا کنید که ادامهدهنده راه و نسل شما هستند.
۷-پدر باید در تربیت فرزند انتقادپذیر باشد و ضعفهایش را قبول کند. وقتی که فرزندان شما از شما انتقاد کردند حالت حق به جانب نگیرید. تا فرزندانتان بتوانند رفتارهای نامطلوب شما را به شما گوشزد کنند نه اینکه ترس از گفتن واقعیت داشته باشند.
۸-تربیت نه به خاطر فرونشاندن خشم و عصبانیت. به خاطر خشم خود فرزندانتان را تنبیه نکنید. به خودتان زمان بدهید. آرام و خونسرد شوید. فرزند شما باید مشاهده کند که ادب کردن و دوست داشتن دو چیز مخالف هم نیستند. تربیت کردن به معنای تنبیه کردن نیست، بلکه رفتار و کردار درست نشان دادن یا تصحیح کردار نادرست فرزند خود توأم با محبت و نشاندادن رفتار درست است. و این تربیت ممکن نیست، مگر با صبر و حوصله و فرو بردن خشم خود.
۹- اجازه دهید فرزندانتان “قانون هرچه بکاری درو میکنی” را بیاموزند. بهترین کاری که والدین خصوصا پدر انجام میدهد این است که وقتی فرزندش اشتباه میکند یا تصمیم نادرست میگیرد. اجازه بدهد که کودک خودش تصمیم بگیرد. تا بتواند نتیجه را مشاهده کرده و بهتدریج رشد کند.
۱۰- پدر در تربیت فرزند باید از نشاندادن احساسات محبتآمیز خود نهراسد. گفتن کلمات محبتآمیز و ابراز احساسات اهمیت بسزایی دارد. مطالعات نشان داده که وقتی کودکان محبت را تجربه نکنند و همچنین محبت نبینند با روشهای مخرب و آسیبرسان به دنبال این محبت هستند.