خواص و عوارض سیب ترش (+مزاج)
سیب ترش یکی از انواع مختلف سیب است که نسبت به سایر سیبها طرفداران بیشتری دارد. این نوع سیب که شکوفه دهی آن در اواخر زمستان اتفاق میافتد و در اواسط فصل بهار قابل برداشت است دارای طعم متفاوتی است و خواص درمانی زیادی برای کاهش وزن، سلامتی، فشار خون و… دارد. همچنین سیب ترش، به رنگ سبز تیره میباشد و مزه آن ترش یا مخلوطی از ترش و شیرین است. در طب سنتی برای این نوع سیب خواص زیادی ذکر شده است که قصد داریم در این مقاله به خواص آن و طبع سیب سبز بپردازیم. پس همراه ما باشید.
فهرست محتوا
خواص و مزاج سیب ترش
عوارض سیب ترش و زیاده روی در مصرف آن
نکات مهم در مصرف سیب ترش
مصلح سیب ترش چیست؟
نتیجه
خواص و مزاج سیب ترش
در خصوص خواص و طبع سیب در طب سنتی آمده است که :
طبع سیب ترش سرد و خشک است.
سيب ميخوش خلط صالح توليد میکند، برطرف کننده تشنگی و حالت تهوع و اسهال صفراوی میباشد و در ساير موارد مانند سيب ترش است.
سيب ترش، قابض و برطرف کننده حالت تهوع و اسهال میباشد و با معده صفراوی سازگار است.
گفته شده كه سيب ترش موجب فراموشی و كند ذهنی میشود و مصلح آن عسل با دارچين است.
سیب سبز خاصیت قابض و جمع کننده گوارش و پرزهای درون روده را داشته و به تقویت دریچهها (از جمله دریچه فوقانی معده) کمک کرده، لذا برای سفت شدن دهان معده و جلوگیری از برگشت غذا به مری مفید است.
سیب ترش یا ملس یا آب و رب آن، برای افرادی که اسهال مزمن دارند، مخصوصاً اسهال ناشی از استرس و حرارت در فصول گرم بسیار مفید است.
عوارض سیب ترش و زیاده روی در مصرف آن
درست است که خواص بسیاری در خصوص سیب ترش وجود دارد اما نباید از این مسئله غافل شد که سیب ترش به همان میزانی که خوب است ممکن است موارد منع مصرف در خصوص آن وجود داشته باشد. از این رو در ادامه شما را از مضرات سیب ترش آگاه خواهیم کرد.
سیب ترش ممکن است به دلیل اثر قبض خود، قاعدگی را مختل نموده و موجب بروز بیماری و سرد شدن رحم در خانمها شود. از این رو خانمهایی که دچار سردی رحم هستند باید از خوردن این نوع سیب پرهیز کنند.
همچون اکثر میوهها نوشیدن آب پس از سیب ترش ممنوع است چون هضم آن مختل شده و باعث فساد در معده میشود.
زیاد خوردن سیب ترش، به خصوص سيب نارس باعث نفخ، تولید باد و گاز، ضعف هضم و ایجاد درد شکم میشود. این مشکلات از مضرات سیب ترش است که نسبتا شایع تر است.
مصرف سیب ترش در طولانی مدت موجب بروز مشكلات گوارشی، قولنج و کند ذهنی میشود که مصلح آن هل و دارچین است.
مضر سینه بوده و زیاده روی در آن موجب ذات الریه میشود.
نکات مهم در مصرف سیب ترش
سیب ترش برای معدههای سرد و کلاً سردمزاجان مضر است.
مرباى سیب برای سرد مزاجان و معده های سرد بهتر از سایر اشکال آن مانند خام و آب و رب آن میباشد.
سیب ترش اگرچه خاصیت قبض دارد ولی بواسطه سردی مزاج خود برای معده مضر و برای این منظور باید به مقدار کم و با احتیاط مصرف شود.
مصلح سیب ترش چیست؟
گلقند، دارچین و عسل؛ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سیب ترش هستند. از این رو بهتر است استفاده از سیب ترش به همراه مصلح آن صورت پذیرد تا عوارض کمتری از این نوع سیب دیده شود.
نتیجه
همانطور که گفته شد، سیب ترش یکی از انواع سیب است که بیشتر به رنگ سبز است و طعمی ترش به دنبال دارد. سیب ترش در طب سنتی دارای خواص زیادی است و به استفاده از آن توصیه شده است. در این مقاله به بررسی طبع سیب سبز و مضرات سیب ترش پرداختهایم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
منبع: طبایع