میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
گوناگون

همه چیز درباره پرورش و مراقبت از برگ عبایی + آفات

برگ عبایی یک گیاه زینتی است که زیبایی ظاهری آن باعث شده تا تبدیل به یکی از گیاهان محبوب خانگی شود، گیاه برگ عبایی مقاومت بالایی هم دارد و نیاز به مراقب زیادی ندارد.

کرمان موتور

روش های نگهداری و مراقبت از گیاه ” برگ عبایی “
گیاه برگ عبایی ، یک گیاه زینتی است که زیبایی و جذابیت ظاهری آن موجب شده تا به یکی از محبوب ترین گیاهان خانگی تبدیل شود.

به گزارش نمناک، این گیاه زیبا که داری برگ هایی به رنگ سبز تیره و درخشان است، نیازمند مراقبت اندکی بوده و از مقاومت بالایی در شرایط سخت برخوردار است. گیاه برگ عبایی ریزوم دار، بدون ساقه هوایی،دارای برگهای سبز تیره، براق و پهن با دمبرگ بلند می باشد که بطور مستقیم از سطح خاک بیرون می آید.

این گیاه دارای گل های ریز و فنجان مانندی است که روی سطح خاک و در قسمت زیرین گیاه، در اواخر تابستان ظاهر می شود. عمر این گیاه زیاد است و سالهای متمادی بدون تغذیه و تعویض گلدان در اتاق می ماند.

آسپیدیسترا (Aspidistra) یا برگ عبایی متعلق به خانواده سوسن است. گیاه برگ عبایی متعلق به چین و ژاپن است و شامل بیش از 100 گونه مختلف می ‎باشد. به غیر از گونه های سبز رنگ این گیاه، گونه های متنوع تری نیز وجود دارند که دارای برگ هایی به رنگ سفید و یا کرم می ‎باشند. این گیاهان همچنین از رنگ های متنوع تری نیز برخوردارند.

انواع مختلف گیاه برگ عبایی
Ashahi

این گیاه در ابتدا دارای برگ هایی به رنگ سبز تیره است که به مرور زمان و بالغ شدن گیاه، رنگ برگ های آن به سفیدی می ‎گراید.

Variegata

این گیاهان، دارای برگ های سبز رنگ همراه با نوار های سفید و زرد هستند اما با این حال برخی از انواع این گیاهان دارای برگ های کاملا سبز می ‎باشند.

Lennon s song

در این گونه از گیاهان برگ عبایی، برگ ها به رنگ سبز کمرنگ و در مرکز به رنگ زرد می ‎باشند و همچنین در این گونه ها، برگ هایی به رنگ سبز تیره نیز به چشم می‎ خورد.

انواع برگ عبایی

مراقبت

این گیاه قادر به مقاومت در بسیاری از شرایطی است که سایر گیاهان توانایی مقابله با آن را ندارند. با این حال اگر مراقبت خوبی از این گیاه به عمل آورید ، از رشد بسیار خوبی برخوردار خواهد بود و سرسبز تر و پر شکوفه تر نیز خواهد شد.

محل نگهداری

این گیاه مناسب مناطق دارای نور غیر مستقیم است و در شرایط سخت و دما های مختلف نیز قابل نگهداری می ‎باشد اما با این حال باید بدانید که این گیاه را نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید زیرا در این صورت گیاه برگ عبایی مورد نظر خواهد سوخت. گونه های رنگارنگ این گیاه در مقایسه با گونه های سبز رنگ آن به نور بیشتری نیاز دارند. در نگهداری از این گیاه همچنین لازم است توجه داشته باشید که باید از دمای خیلی پایین و یخبندان دور نگه دارید تا آسیب نبیند.

خاک مناسب

وضعیت خاک تاثیر زیادی در رشد این گیاه دارد. خاک مناسب برای این گیاه خاکی است که دارای ph بین 5.5 تا 6.5 باشد و همچنین بهتر است خاک این گیاه را با مقادیر مساوی شن و ماسه ترکیب کنید.

کاشت و تعویض گلدان

این گیاه بدون هیچ مشکلی از رشد مناسبی برخوردار خواهد بود اما با این حال لازم است که هر 4 یا 5 سال یکبار، این گیاه را به گلدان جدیدی منتقل کنید تا شرایط رشد بهتر برای آن فراهم شود که زمان مناسب برای تعویض گلدان این گیاه فصل بهار است.

اندازه گلدان باید با توجه به اندازه گیاه و ریشه آن در نظر گرفته شود تا امکان متراکم شدن ریشه درون خاک وجود داشته باشد.

گلدان باید دارای سوراخ های متعدد در انتهای خود باشد.

لایه اول خاک باید شامل خاک رس و شن باشد تا امکان تخلیه آب اضافی از خاک وجود داشته باشد و سپس لایه ای خاک درون گلدان ریخته ، گیاه را از گلدان قدیمی خارج کرده و درون گلدان جدید قرار دهید و بعد باقی خاک را بر روی گیاه ریخته و در آخر آن را آبیاری کنید.

آبیاری

خاک این گیاه نباید خیلی خشک و یا خیلی مرطوب باشد . گونه های سبز رنگ این گیاهان، نیازمند آب کمتری در مقایسه با سایر گونه های آن هستند و از آبیاری بیش از حد این گیاه خودداری کنید، در غیر اینصورت ریشه های گیاه پوسیده خواهند شد. بهترین آبیاری برای این گیاه، آبیاری به وسیله قطرات باران است که در صورت عدم دارا بودن این شرایط، گیاه مورد نظر را با مقدار کمی آب آبیاری کنید و پس از خروج آب اضافی از سوراخ های زیر گلدان، آب آضافی را دور بریزید.

در صورتی که محیط منزلتان از رطوبت کافی برخوردار نیست ، بهتر است گاهی اوقات مقداری آب را بر روی برگ های گیاه اسپری کنید و گرد و غبار موجود بر روی برگ های آن را با حوله ای مرطوب تمیز کنید.

کود دهی

به منظور تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه لازم است که گیاه را در طول بهار و تابستان، کود دهی کنید که استفاده از کود مایع هر دو هفته یکبار برای این گیاه توصیه می ‎شود و همچنین لازم به ذکر است که از قرار دادن کود بر روی خاک خشک خودداری کنید که در غیر این صورت موجب سوختن ریشه های گیاه می‎ شود. قبل از کوددهی لازم است که گیاه مورد نظر را آبیاری کنید.

این گیاه در طول فصول پاییز و زمستان نیازی به تغذیه به وسیله کود نخواهد داشت.

نور :

نور کامل آفتاب باعث ایجاد لکه هایی سوخته در برگ میشود.ینابراین بهتر است از نور به صورت نیم سایه برای این گیاه استفاده کرد.

دما :

بهترین دما، درجه حرارت مناسب برای زندگی در اتاق است.

هرس کردن

این گیاه به هرس کردن خاصی نیاز ندارد و فقط کافی است که برگ های زرد شده و سوخته گیاه را از آن جدا کنید و این کار را با استفاده از قیچی باغبانی و یا چاقو انجام دهید و قبل و بعد ار انجام این کار وسیله مورد نظر را ضدعفونی کنید که این امر به منظور جلوگیری از حمله ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها صورت می‎ گیرد.

تمیز نمودن برگ :

با پارچه یا اسفنج مرطوب هفته ای یکبار برگها را تمیز کنید، هرگز از مواد براق کننده شیمایی استفاده نکنید.

خواب زمستانی

در صورتی که این گیاه را در طول بهار و تابستان در خارج از منزل نگه داری می ‎کنید، قبل از اولین یخبندان آن را به داخل منزل منتقل کنید که خواب زمستانی گیاه در دمای معمولی اتاق نیز می ‎تواند اتفاق بیفتد. این گیاه قادر به تحمل دمای هشت تا ده درجه سانتی گراد نیز هست اما بهتر است در مکانی نزدیک به شوفاژ و یا بخاری قرار بگیرد.

از قرار دادن این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید حتی در زمستان نیز خودداری کنید و همچنین تا زمانی که خاک به طور کامل خشک نشده، گیاه را آبیاری نکنید. در دمای پایین نیز خاک به سرعت خشک نمی ‎شود و رطوبت برای مدت طولانی تری در خاک باقی خواهد ماند و در صورتی که ریشه های گیاه مستعد ابتلا به پوسیدگی باشند، از کود دهی گیاه در طول زمستان به طور کامل صرف نظر کنید.

تکثیر

این گیاه با جدا کردن ریزوم به راحتی قابل تکثیر است که بهترین زمان برای تکثیر گیاه، اوایل بهار است و فقط کافی است گیاه را از درون گلدان خارج کرده و ریزوم های آن را با استفاده از چاقویی استریل جدا کرده و درون خاکی نرم و حاوی مواد مغذی قرار دهید.

بیماری ها

– لکه برگ

لکه های ایجاد شده بر روی برگ های این گیاه معمولا به رنگ قهوه ای و سیاه هستند که به مرور بزرگ و بزرگ تر می ‎شوند که علت بروز این لکه ها، بیماری های قارچی است که گیاهان را به خود آلوده می ‎کنند. برگ های مورد نظرکه دچار آلودگی شده اند باید از گیاه جدا شوند و پس از انجام این کار وسیله مورد نظر را شستشو دهید تا از شیوع این بیماری به سایر گیاهان جلوگیری شود و از آنجایی که قارچ های متنوعی باعث بروز این بیماری می ‎شوند، بهتر است از قارچ کش های قوی استفاده شود.

آفات

حشرات اردی

این حشرات با تخلیه آب موجود در برگ و ساقه گیاهان موجب آسیب رساندن به آن ها می ‎شود که در صورت عدم مقابله با این حشرات، گیاه به طور کل آلوده خواهد شد که علت بروز این آفات معمولا قرار گرفتن گیاه در جای نامناسب و خشک مانند کنار رادیاتور است. مالیدن مقداری سرکه به برگ های گیاه روشی مناسب برای از بین بردن این آفات است.

استفاده از روغن نیم نیز برای از بین بردن این آلودگی ها بسیار مناسب است و برای جلوگیری از ابتلا گیاه به این آلودگی لازم است که گیاه را در ناحیه ای از منزل خود که دارای سیستم تهویه مناسبی است قرار دهید تا هوا به خوبی در اطراف گیاه در جریان باشد، به خصوص در طول زمستان.

حشرات اسکِیل

این حشرات موجب قهوه ای شدن و در نهایت از بین رفتن برگ های گیاه می ‎شود که علت آلودگی بسیار شبیه به موارد آلودگی با اشکالات غذایی است و برای مبارزه با این حشرات، استفاده از مواد شیمیایی، راهکاری موثر به حساب می ‎آید.

کنه های عنکبوتی (عنکبوت قرمز)

گیاهانی که مورد حمله کنه های عنکبوتی قرار می ‎گیرند، دارای برگ های نقر ای و زرد براق شده و در نهایت از بین می ‎روند ، پس در صورتی که متوجه حمله کنه های عنکبوتی به گیاه خود شدید ، بهتر است گیاه تان را به طور کامل شستشو دهید و تا جای ممکن این حشرات را از بین ببرید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا