مهارتی که از پیری زودرس جلوگیری میکند
توانایی حفظ تعادل و ایستادن روی یک پا، معیار خوبی برای بررسی سلامت و نحوه تعامل سیستمهای بدن با یکدیگر است.
متخصصان میگویند این توانایی منجر به بهبود کیفیت زندگی و جلوگیری از پیری زودرس میشود.
به گزارش ایسنا، متخصصان «مایو کلینیک» در آمریکا با آزمایش مدت زمانی که افراد ۵۰ سال به بالا میتوانند روی یک پا بایستند، دریافتند که این مدت زمان در پای غالب و در هر دهه از عمر ۲.۲ ثانیه و در پای غیر غالب ۱.۷ ثانیه کاهش مییابد.
حفظ تعادل برای پیشگیری از سقوط و آسیبدیدگی به ویژه در سنین بالاتر بسیار مهم است و کسانی که قادر به حفظ تعادل روی یک پا برای بیش از ۵ ثانیه نیستند ممکن است بیشتر در معرض خطر زمین خوردن باشند.
متخصصان مایو کلینیک میگویند با تمرین ایستادن روی یک پا، میتوانید خود را برای هماهنگ کردن واکنشهای سیستم عضلانی و دهلیزی برای حفظ تعادل صحیح، آموزش دهید.
سیستم دهلیزی یا سیستم وستیبولار (Vestibular system) یک دستگاه حسی در مهرهداران است که حس تعادل در حرکت را ایجاد میکند و از جهتگیری و موقعیت فضایی بدن مطلع میشود تا هماهنگی حرکتی به وجود آید.
یک مطالعه در ژوئن ۲۰۲۲ نشان داد که توانایی حفظ تعادل با زندگی طولانیتر مرتبط است و افرادی که قادر به ایستادن بر روی یک پا به مدت ۱۰ ثانیه بدون حمایت نیستند، ۸۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.
به گزارش دویچهوله به نقل از شبکه خبری سیانان، بر اساس این مطالعه افراد کمتر از ۶۹ ساله باید بتوانند حدود ۳۰ ثانیه روی یک پا تعادل خود را حفظ کنند. این میزان برای افراد ۷۰ تا ۷۹ ساله ۲۰ ثانیه و برای افراد بالای ۸۰ سال ۱۰ ثانیه باید باشد.
به گفته متخصصان، کسانی که نمیتوانند برای مدت طولانی روی یک پا بایستند، احتمالا در معرض بیماریهای قلبی یا مغزی مثل سکته مغزی، زوال عقل یا بیماری پارکینسون قرار دارند.
این مطالعه که به تازگی در نشریه تخصصی PLOS One منتشر شده میافزاید: بهبود حفظ تعادل با ایستادن روی یک پا معمولا از طریق انجام یوگا میسر است. همچنین اگر نمیتوانید بیش از ۵ ثانیه روی یک پا بایستید، با یک پزشک قرار ملاقات بگذارید.