میزیتو
بلیط هواپیما فلای تودی
آخرین خبرها

افزودن هوا به لاستیک دارای گاز نیتروژن؛ مفید، بی فایده یا خطرناک؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که اگر به لاستیک دارای گاز نیتروژن هوا بیفزاییم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا این کار ایمن است؟ برای یافتن پاسخ این سؤالات همراه ما باشید.

کرمان موتور

در برخی کشورها برای نشان دادن اینکه لاستیک‌های یک خودرو با گاز نیتروژن پر شده‌اند از درپوش والو سبز رنگ استفاده می‌کنند. استفاده از گاز نیتروژن در لاستیک خودرو مزایایی دارد اما یافتن پنچرگیری‌هایی که دارای این گاز باشند ساده نیست و همچنین هزینه بیشتری هم باید برای آن پرداخت شود. برخی خودروسازان نیز به‌طور استاندارد لاستیک خودروهای خود را با گاز یاد شده پر می‌کنند و شاید مالکان با این پرسش مواجه شوند که آیا افزودن هوا به این لاستیک‌ها ایمن خواهد بود یا خیر.

به گزارش پدال، پاسخ این سؤال مثبت است و استفاده از هوا در لاستیک‌های دارای گاز نیتروژن کاملاً ایمن خواهد بود. هیچ تفاوت فیزیکی بین لاستیک‌های پر شده با گاز نیتروژن و لاستیک‌های حاوی هوای معمولی وجود ندارد و در واقع ما با یک محصول روبرو هستیم که فقط با دو نوع گاز مختلف پر شده‌اند؛ بنابراین اگر رانندگان بخواهند در لاستیک‌های عادی هم از گاز نیتروژن استفاده کنند هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت. البته همان‌طور که گفتیم پر کردن لاستیک‌ها با گاز نیتروژن کمی هزینه بیشتری در بر دارد؛ اما چرا استفاده از نیتروژن برای پر کردن لاستیک خودرو هزینه‌بر است؟ برای پاسخ به این پرسش باید کمی علمی صحبت کنیم.

مولکول‌هایی که هوای عادی‌ای که ما نفس می‌کشیم را تشکیل می‌دهند کاملاً کوچک هستند. مولکول‌های نیتروژن اما اندکی بزرگ‌تر از مولکول‌های هوا بوده و شاید با خود فکر کنید تفاوت ابعاد بین مولکول‌های هوا و نیتروژن نمی‌تواند تفاوت خاصی ایجاد کند و البته این‌طور هم هست اما این موضوع در بحث لاستیک خودرو اندکی تفاوت ایجاد می‌کند.

تایر خودرو از لاستیک‌های بسیار مقاوم و بادوام ساخته می‌شود اما در هر صورت لاستیک است و ساختاری متخلخل دارد؛ بنابراین با گذشت زمان اندکی از باد لاستیک‌ها کاسته خواهد شد. این میزان کم شدن باد لاستیک نسبتاً کم است و خیلی به چشم نمی‌آید اما در زمان‌هایی که دمای هوا تغییر می‌یابد، همانند ابتدا وانت‌های فصل زمستان، فشار باد لاستیک خودرو می‌تواند زودتر تغییر یابد. به خاطر اینکه مولکول‌های نیتروژن بزرگ‌تر هستند بنابراین خروج آن‌ها از سوراخ‌های بسیار ریز لاستیک‌ها سخت‌تر انجام خواهد شد. برخی افراد به همین خاطر گاز نیتروژن را انتخاب می‌کنند زیرا در روی کاغذ باعث می‌شود فشار باد لاستیک آهسته‌تر کاهش یابد. البته همان‌طور که گفتیم تفاوت‌ها در این زمینه بسیار ناچیز بوده و خیلی به چشم نمی‌آید.

نیتروژن همچنین خشک‌تر از هوای عادی است و به دلیل اینکه رطوبت کمتری دارد شاید استفاده از این گاز به افزایش عمر سنسورهای سیستم پایش فشار باد لاستیک‌های خودرو کمک کرده و مانع زنگ‌زدگی رینگ‌ها شود. با این تفاسیر، آیا پر کردن لاستیک با گاز نیتروژن به‌صرفه خواهد بود؟ همان‌طور که گفتیم مزیت‌های این گاز در مقایسه با هوای عادی کمی بیشتر است و لاستیک‌ها می‌توانند فشار خود را بیشتر حفظ کنند.

شاید این موضوع خیلی مهم نباشد اما حفظ مداوم فشار باد لاستیک به معنی هندلینگ نرم‌تر و بهبود مصرف سوخت خواهد بود و حتی به افزایش طول عمر لاستیک‌ها نیز کمک خواهد کرد. وقتی هزینه خرید لاستیک نو و قیمت بنزین را در نظر بگیرید، این فاکتورها اهمیت بالایی خواهند داشت.

البته به یاد داشته باشید که تفاوت از دست دادن فشار باد لاستیک دارای هوا و گاز نیتروژن بسیار کم است و از طرفی برای پر کردن لاستیک با این گاز باید هزینه بیشتری بپردازید. نکته بعدی اینکه نیتروژن در روی کاغذ مانع زنگ‌زدگی سنسورهای سیستم پایش فشار باد لاستیک‌ها و خود رینگ‌ها می‌شود اما بازهم تفاوت‌ها حداقلی است و در اکثر موارد سنسورها قبل از زنگ‌زدگی نیز از کار می‌افتند. نیتروژن عنصری حیاتی برای حفاظت از لاستیک خودرو نیست و داشتن عادات مطلوب رانندگی بهترین روش برای افزایش طول عمر لاستیک خواهد بود.

نهایتاً این انتخاب شماست که از گاز نیتروژن برای پر کردن لاستیک استفاده کنید یا از هوا. نیتروژن نمی‌تواند تأثیر چشمگیری روی سواری خودرو و طول عمر لاستیک ایجاد کند اما اگر به کوچک‌ترین مزایای این گاز نیز اهمیت می‌دهید و هزینه پرداختی خیلی مهم نیست بنابراین لاستیک را با این گاز پر کنید.

عضویت در تلگرام عصر ترکیه عضویت در اینستاگرام عصر ترکیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا